News alert Universitatea Cluj a transferat un proaspăt campion al României. Contract pe doi ani pentru cel mai nou "student"

Universitatea Cluj a transferat un proaspăt campion al României. Contract pe doi ani pentru cel mai nou "student"
| Foto: FC Universitatea Cluj

Clubul clujean a oficializat sosirea unuia dintre jucătorii care au cucerit titlul alături de FCSB în sezonul trecut.

"FC Universitatea Cluj bifează al doilea transfer pentru sezonul 2024/2025. Campion al României în stagiunea recent încheiată cu FCSB, Ovidiu Popescu va îmbrăca tricoul echipei noastre pentru următorii doi ani.

Originar din Reșița, Ovidiu Popescu și-a început cariera de senior la UTA Arad, însă primele partide la nivelul primei ligi le-a bifat la ACS Poli Timișoara în sezonul 2015/2016. În sezonul următor a ajuns la FCSB acolo unde în opt ani a evoluat în 200 de meciuri de Superliga.

În cei opt ani petrecuți la FCSB, Ovidiu Popescu a evoluat în toate cele trei cupe europene, având în totatl 32 de prezențe în calificări și în faza grupelor. În sezonul 2017/2018 a ajuns alături de FCSB până în 16-imile Europa League, jucând în cinci dintre cele șase meciuri din faza grupelor.

Primul trofeu din cariera lui Ovidiu Popescu a venit la 21 de ani, când a promovat alături de ACS Poli Timișoara de pe prima poziție din liga secundă. A urmat Cupa României câștigată alături de FCSB în sezonul 2019/2020.

În acest sezon, Popescu a cucerit pentru prima dată în carieră titlul de campion alături de formația din Capitală. Pe parcursul acestei stagiuni din Superliga a evoluat în 30 de partide de campionat, marcând un gol și oferind o pasă decisivă.

Noul nostru jucător are două prezențe în tricoul naționalei României. Acesta a evoluat în campania de calificare pentru Campionatul Mondial din 2022 în partidele cu Macedonia de Nord și Germania, în ambele fiind integralist", a transmis clubul clujean.

CV Ovidiu Popescu

  • Nume: Ovidiu Popescu
  • Data nașterii: 27 februarie 1994
  • Poziție: mijlocaș defensiv
  • Înălțime: 1,81 m
  • Cifre în Superliga: 225 M – 6 G – 14 A
  • Trofee: Câștigător al ligii secunde (2014/2015 cu ACS Poli Timișoara) Cupa României (2019/2020 cu FCSB, Campion al României (2023/2024 cu FCSB).
  • Două prezențe pentru naționala României
  • 32 de meciuri în cupele europene

Comenteaza