Universitatea Cluj și-a prezentat oficial achizițiile din vară. Optimism în rândul noilor "studenți"

Universitatea Cluj și-a prezentat oficial achizițiile din vară. Optimism în rândul noilor "studenți"
| Foto: ZIUA de Cluj

Înainte de startul sezonului 2023-2024 din Superligă, clubul clujean a prezentat fotbaliștii sosiți în actuala perioadă de mercato.

După un prim sezon bun la revenirea pe prima scenă a fotbalului românesc, "Șepcile roșii" își doresc mai mult, iar lotul care va fi condus de Toni Petrea a suferit modificări importante. Colaborarea cu o parte dintre jucătorii care au contribuit la promovare s-a încheiat, iar în locul lor au sosit fotbaliști cu experiență la nivelul primei ligi, dar și în cupele europene.

Pe rând, Mitrea, Bordeianu, Perianu, Vătăjelu, Popadiuc, Dimitrov și Calcan au vorbit despre sosirea la Universitatea Cluj și planurile pentru noul sezon, în timp ce atacantul Daniel Popa a absentat motivat.

Bogdan Mitrea - fundaș central, CS U Craiova, liber de contract - 35 de ani

"A fost o decizie ușoară pentru mine, simțeam că e momentul să revin acasă. Îmi doresc să facem o echipă competitivă, de temut. Cu siguranță ne dorim să fim cât mai sus în clasament. Avem o echipă experimentată, cu multă calitate. Sunt optimist și am încredere că vom face un campionat bun. Nu cred că e mare diferență față de ultima mea echipă, CS U Craiova"

Mihai Bordeianu - mijlocaș central, CFR Cluj, liber de contract - 31 de ani

"Am venit cu gândul de a face lucruri bune și de a termina cât mai sus în clasament. Vrem să nu mai avem emoții pe final. Am fost foarte încântat când cei de aici mi-au propus contractul. Având în vedere trecutul, poate alții s-ar fi ferit. Dar eu sunt profesionist și trebuie să îmi fac meseria oriunde"

Ovidiu Perianu - mijlocaș central, FCSB, împrumut - 21 de ani

"Sunt foarte bucuros că am ajuns la Universitatea Cluj, o echipă de tradiție. Sper ca împreună cu staff-ul și colegii să ne îndeplinim obiectivele. Mister m-a convins să semnez aici. Este un pas bun pentru mine, am nevoie să joc mai mult și îmi doresc să prind meciuri bune și să fiu sănătos. Toți ne dorim să fie concurență, așa putem deveni mai buni"

Bogdan Vătăjelu - fundaș stânga, CS U Craiova, liber de contract - 30 de ani

"Mă bucur să fiu aici, e o experiență nouă, un oraș nou. Ne dorim să fie mult mai bine decât a fost anul trecut. Am schimbat Universitățile, este un pas corect pe care l-am făcut. Am decis împreună cu familia că aici trebuie să fim, chiar dacă mă gândeam să plec și afară.

Chiar mă bucur că sunt la o echipă de tradiție, cu suporteri. Cred că am luat decizia corectă și îmi doresc să revin la nivelul pe care l-am arătat în ultimii ani. Am discutat cu Nistor, Chipciu, mi-au explicat ce se întâmplă aici și asta a contat"

Doru Popadiuc - mijlocaș ofensiv, Chindia Târgoviște, liber de contract - 28 de ani

"Sentimentul este precum cel al colegilor mei. Sunt entuziasmat că am venit aici. Având în vedere sezonul trecut, era important pentru mine să fac un pas înainte și să vin la o echipă cu pretenții mai mari.

Având în vedere lotul, suporterii și stabilitatea din club, sper să ne batem la play-off. Am simțit aici un spirit și asta m-a convins. Când am jucat împotriva Universității Cluj, atmosfera a fost extraordinară și asta a fost un factor decisiv"

Radoslav Dimitrov - fundaș dreapta, Sepsi OSK, liber de contract - 34 de ani

"Sunt foarte bucuros că am venit la U Cluj, o echipă mare, cu mulți suporteri. Sper să ajut echipa și să terminăm cât mai sus în clasament. La ce lot avem, eu sper să prindem un loc cât mai sus, de ce nu chiar play-off-ul. Se simte în jurul echipei că anul acesta se cere mai mult de la noi. Au venit jucători cu experiență, cu trofee câștigate, sper ca acesta să fie anul nostru"

Andreias Calcan - mijlocaș ofensiv, FC Argeș, liber de contract - 29 de ani

"Sunt foarte fericit că am revenit acasă. Aveam 21 de ani când am plecat, din cauza acelui moment nefericit. Sezonul trecut nu a fost unul reușit pentru mine, dar acum e istorie. Aici am întâlnit un grup extraordinar, s-au făcut transferuri foarte bune, cred că e multă calitate în lot.

Cu multă muncă, sperăm să terminăm cât mai sus, să obținem o performanță frumoasă. Mi-am dorit foarte mult să revin acasă. Cunosc clubul, cunosc suporterii, știu că e multă ambiție și pretențiile sunt mari.

Am mai avut oferte, dar pentru mine cel mai important a fost să revin. Au fost și oferte mai bune din punct de vedere financiar, dar asta nu a contat. Cred că s-a investit mult și obiectivele au crescut. Trebuie să muncim, să formăm un grup"

Primul meci oficial al "studenților" în noul sezon e programat duminică, 16 iulie, de la 18:30, când Universitatea Cluj va evolua în deplasare, pe terenul Petrolului Ploiești. 

Comenteaza