Vadim Rață, al cincilea internațional din lotul Universității Cluj

Vadim Rață, al cincilea internațional din lotul Universității Cluj
| Foto: FC Universitatea Cluj

Cea mai nouă achiziție a echipei din Superligă se numără printre "studenții" cu meciuri la echipa națională.

Sosit la Cluj-Napoca după aventura de la FC Voluntari, Vadim Rață aduce un plus de experiență internațională în lotul Universității. Pe lângă meciurile disputate în cupele europene, mijlocașul se bucură și de meciuri importante pentru reprezentativa Republicii Moldova, al cărei căpitan este.

Așadar, cele 45 de selecții la echipa națională îl plasează pe Vadim Rață în clubul restrâns al actualilor "studenți" care și-au reprezentat țara. Pe listă se mai află Alex Chipciu, Dan Nistor, Bogdan Mitrea și Edvinas Gertmonas.

Primul este și jucătorul cu cele mai multe selecții din lotul Universității Cluj, având 47 de meciuri pentru naționala României, alături de care a participat la EURO 2016. În schimb, Dan Nistor a jucat de 7 ori sub "tricolor", ultima dată în 2020. În același an, Bogdan Mitrea juca pentru prima și singura dată pentru România.

Pe de altă parte, Edvinas Gertmonas este printre oamenii de bază ai echipei naționale a Lituaniei, pentru care a jucat în preliminariile pentru EURO 2024 și pentru care a strâns 9 selecții.

Comenteaza