Vânzare sau faliment: „studenţii” trăiesc pe marginea prăpastiei

Vânzare sau faliment: „studenţii” trăiesc pe marginea prăpastiei
Situaţia dezastruoasă la nivel financiar s-a transpus şi în clasamentul Ligii I. Clujenii au ajuns acum în zona retrogradării, iar dacă echipa nu se va vinde, există şanse infime să mai supravieţuiacă în prima divizie.

Umilinţa de la Iaşi, din meciul cu o altă „nefericită" a Ligii I, CSMS, este doar o consecinţă normală a situaţiei în care se află Universitatea. Partida, dincolo de scorul final, a fost una ciudată, cu multe momente în care clujenii au părut din alt „film", lucru recunoscut chiar şi de antrenorul Marius Popescu. Situaţia din clasament începe să semene izbitor cu cea existentă la nivelul conducerii, unde se duce o luptă zilnică pentru supravieţuire. Vânzarea pachetului majoritar rămâne unica soluţie a echipei.

După ce oamenii rămaşi să se ocupe de bunul mers al clubului au strâns cu greu suma necesară deplasării la Iaşi, efectuată cu autocarul, cu o oprire în zona Bicaz, „studenţii" s-au făcut de râs contra celor de la CSMS. Echipa antrenată de Marius Popescu a reuşit să încaseze patru goluri de la o formaţie care, în celelalte 13 etape, marcase doar opt, iar vineri seara Balauru, deşi vinovat la cel puţin un gol, a reuşit să mai reducă din proporţiile scorului. „A fost un meci ciudat într-o seară ciudată", spunea Marius Popescu la final. Evoluţia echipei sale a confirmat optimismul existent printre fanii Iaşiului, care vorbeau săptămâna trecută despre o victorie convingătoare a echipei lui Ciubotariu.

Eşecul din Moldova este, paradoxal, cea mai mică problemă a Universităţii, în acest moment. Cu datorii ce depăşescă trei milioane de euro, „şepcile roşii" duc o luptă continuă pentru supravieţuirea clubului. Mai mult, există în continuare pericolul neprogramării din cauza litigiilor cu Ionuţ Boşneag (rezervă în meciul de la Iaşi), care solicită 26.000 de euro şi Bogdan Dolha, fost component al echipei până în urmă cu doi ani, care a cerut şi a obţinut la comisii, peste 16.600 de dolari. Niciunul dintre ei nu sunt de acord cu o amânare a plăţilor, aşa cum a făcut, spre exemplu, Florin Matache, cel care s-a înţeles cu clubul să prelungească termenul pentru stingerea datoriilor de aproape 17.000 de euro până pe 12 noiembrie.

În aceste condiţii, singura salvare a Universităţii poate veni doar de la un investitor care să cumpere pachetul majoritar de la Ioan Mărginean - Florian Walter, orice alt scenariu fiind echivalent cu falimentul. Cele mai avansate negocieri rămân cele purtate cu societatea germană DK Sportler Beraten, reprezentantă de Christopher Obi şi Volker Diergardt, şi garantată de Vasile Miriuţă. Fanii „studenţilor" pot să-şi facă o impresie concretă în ceea ce priveşte mersul discuţiilor dintre cele două părţi, când se anunţă o nouă „întâlnire finală". Mai exact, Volker şi Obi şi-au anunţat mâine prezenţa la Bucureşti pentru a discuta cu Walter şi Mărginean noii termeni ai preluării clubului. Dacă întâlnirea va fi un succes, atunci Vasile Miriuţă va fi instalat, automat, în scaunul de antrenor. Altfel, situaţia de la clubul clujean poate atinge dramatismul.

Program infernal

Meciul cu CSMS Iaşi, încheiat cu o înfrângere umilitoare, 0-4, a fost ultimul din acest tur de campionat care, cel puţin pe hârtie, era accesibil pentru „U". Ultimele trei etape se anunţă imposibile pentru Szilagyi şi compania, care vor juca, pe rând, cu Rapid Bucureşti (acasă), Petrolul Ploieşti (deplasare) şi CFR Cluj, pe Cluj Arena. Apoi, dacă vremea o va permite, Liga I se va prelungi cu încă trei meciuri din retur, iar „U" va da piept cu Pandurii (a), Bistriţa (d) şi liderul Steaua, pe teren propriu. În acest moment, clujenii au 15 puncte, însă rezultatele din etapa a 14-a pot rupe echipa „alb-negrilor" de plutonul salvator.


Încurajaţi de un singur fan

Pe lângă imaginea dezolantă a echipei, meciul de la Iaşi a mai oferit un cadru care altădată părea imposibil de imaginat pentru „Şepcile roşii". Formaţia clujeană a fost încurajată pe stadionul „Emil Alexandrescu" de un singur suporter, dotat cu un steguleţ, şi care a luat loc în sectorul special rezervat oaspeţilor pe arenă. De altfel, şi media spectatorilor pe propriul teren este printre cele mai scăzute din campionat (3500, conform site-ului de statistică liga1.ro), clujenii fiind depăşiţi de grupări precum CS Severin sau CSMS Iaşi.Topul e condus de Steaua, iar pe doi e Petrolul lui Florian Walter.

 

 

 

Etichete
Comenteaza