Vara cea mai lungă: „U" începe lupta din Liga I după o pauză competiţională în care a fost la un pas de „B"

Vara cea mai lungă: „U
Universitatea Cluj întâlneşte duminică Petrolul Ploieşti într-unul din meciurile de tradiţie din fotbalul românesc.

După trei luni extrem de încinse, în care soarta echipei a atârna de un fir de aţă, Universitatea se aliniază duminică la startul Ligii I. Cu licenţa în buzunar graţie deciziei Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, „studenţii" îşi propun să se salveze de la retrogradare, dar plusează şi speră şi la o poziţie mai ridicată faţă de sezonul trecut, când au încheiat pe locul 12. Trei dintre fotbaliştii transferaţi în această vară sunt anunţaţi titulari în duelul de duminică, ora 19:00, în direct la Digisport şi live-text pe ziuadecj.ro.

Cu 13 dintre jucătorii care au pus umărul la îndeplinirea obiectivului în sezonul trecut plecaţi de la echipă, şi cu alte şapte nume noi, antrenorul Ionel Ganea a avut din nou misiunea omogenizării lotulu, aşa cum s-a întâmplat şi în iarnă. Antrenorul a comandat un singur stagiu de pregătire, cel de la Poiana Braşov, unde clujenii au lucrat mult şi la capitolul fizic, asta după ce în staff a fost cooptat şi preparatorul fizic, Constantin „Sensei" Niculae. Echipa clujeană a rămas neînvinsă în „amicale", asta în condiţiile în care patru din cele şase teste s-au disputat în compania unor adversari din eşaloanele inferioare. În cel mai important dintre amicale, „U" a remizat cu Gaz Metan Mediaş, scor 1-1, punctul clujenilor fiind marcat de Roy Odiaka, unul dintre jucătorii veniţi în această vară. La finalul respectivului joc, Ionel Ganea spunea că pentru a fi sigur de îndeplinirea obiectivului ar mai avea nevoie de patru sau cinci jucători. Transferurile nu au fost, însă, perfectate până ieri, astfel că pentru jocul cu Petrolul antrenorul „studenţilor" s-ar putea baza pe următorul „11": Dolha - Ciupe, Ninu, Raţiu, Turcu - Bucşa, Popa - Târnăcop, Cristocea, Borza - Dedu.

De cealaltă parte, echipa ploieşteană, rămasă în această vară fără susţinerea financiară a lui Florian Walter, revenit ca acţionar tocmai la „U", a pierdut doi dintre oamenii importanţi din sezonul trecut. Marian Cristescu a fost pus pe liber, în timp ce Jeremy Bokila, golgheterul echipei, nu a mai dorit să continue la Ploieşti. Prahovenii au renunţat şi la Adrian Cristea, însă cel poreclit „Prinţul" nu poate fi trecut la capitolul pierderi. Echipa lui Cosmin Contra a jucat joi seara în turul II preliminar al Europa League, câştigând cu 3-0 partida cu feroezii de la Vikingur.

Jocul dintre „U" şi Petrolul Ploieşti este programat pe Cluj Arena duminică, de la ora 19:00, în direct la Digisport şi live-text pe ziuadecj.ro.

 

Etichete
Comenteaza