Verde pentru planul de reorganizare: la cât ajung datoriile lui “U”

Verde pentru planul de reorganizare: la cât ajung datoriile lui “U”
La mai puţin de 24 de ore de termenul limită pentru susţinerea dosarului de licenţiere, creditorii FC „U” se întâlnesc la Oradea pentru a vota un plan preliminar de reorganizare, act extrem de important pentru comisia lui Viorel Duru.

Licenţierea bate la uşă, iar votarea unui plan preliminare de reorganizare a devenit vitală pentru „U". Azi, la Oradea, creditorii se vor întâlni tocmai pentru a-şi da acordul pentru respectivul plan care, a doua zi, va ajunge pe masa comisiei conduse de Viorel Duru. Conform informaţiilor ZIUA de CLUJ, planul va fi aprobat cu maxim de voturi, inclusiv Direcţia Finanţelor Publice urmând să-şi dea acordul. Sursele noastre anunţă că prin respectivul plan, datoriile FC „U" SA nu vor mai depăşi două milioane de euro, sumă plătibilă în 36 de luni, faţă de 6,4 milioane cât a arătat tabelul creditorilor.

Universitatea a pierdut în campionat, 3-4, contra Gaz Metan Mediaş, însă se menţină la o distanţă relativ liniştitoare faţă de zona retrogradării. „Şepcile roşii" trebuie să rezolve şi dosarul de licenţiere pentru a avea un final de campionat cu adevărat liniştit, iar termenul limită în acest sens se apropie cu paşi repezi. Mâine, oficialii Universităţii vor apărea în faţa Comisiei de Licenţiere pentru a-şi prezenta dosarul, iar printre actele din mapă trebuie să apară şi planul de reorgranizare al societăţii aflate în insolvenţă. Problema „Şepcilor roşii" este dată de termnele date de Tribunalul Comercial, care împing destul de mult momentul depunerii planului. În acest sens, Adunarea Generală a Creditorilor (AGC) se va întâlni azi la Oradea pentru a vota un plan preliminar care urmează să fie prezentat comisiei de licenţiere şi care, apoi, va ajunge şi la Tribunalul Comercial, în data la care va hotărî judecătorul sindic.

Horia Ţiril, administratorul judiciar al FC „U" SA, a declarat pentru ZIUA de CLUJ că are încredere în şansele de reuşită ale AGC, fiind convins că planul de reorganizare va primi votul creditorilor. Ţiril a explicat că, în cazul în care planul va fi aprobat, „U" va fi în exact aceaşi situaţie cu Rapidul lui George Copos, club aflat, de asemenea, în insolvenţă. „Am discutat cu reprezentanţii creditorilor importanţi din fiecare grupă şi toţi mi-au transmis că vor susţine acest plan de reorganizare. Am discutat şi cu Administraţia Finanţelor, dar şi cu avocaţii domnului Walter, totul e în regulă. Toţi au înţeles că e vital pentru societate ca acest plan să fie votat, iar domnul Viorel Duru să ia act de el. Chiar dacă vorbim doar de un plan preliminar, cei din comisia de licenţiere trebuie să înţeleagă că e maximum ceea ce am putut face. Momentul în care planul va fi depus la tribunal nu depinde de noi, dar e o simplă formalitate. Dacă are votul creditorilor, e ca şi cum ar fi un plan final. Cert că e dacă obţinem aprobarea planului, atunci vom ajunge Rapidul din urmă, vom fi la acelaşi nivel cu ei. Totul este în regulă, aşa că sunt optimist că vom primi licenţa", a explicat Horia Ţiril.

Conform informaţiilor noastre, planul de reorganizare propus de Ţiril, presupune dimininuarea datoriilor FC „U" SA de la 6,4 milioane de euro la maximum două milioane de euro. Mâine, oficialii lui „U" se vor prezenta în faţa comisiei de licenţiere, condusă de Viorel Duru, pentru susţinerea dosarului. În cazul în care verdictul va fi nefavorabil, clujenii au drept de apel, cazul urmând a fi reanalizat până pe 16 mai. Tot în această săptămână, mai exact miercuri, Tribunalul Comercial urmează să definitiveze tabloul creditorilor.

 

Etichete
Comenteaza