"Verde" pentru planul preliminar de reorganizare: Datoriile Universităţii, reduse la 2,4 milioane euro

Creditorii Universităţii Cluj au votat ieri, la Oradea, planul preliminar de reorganizare al societăţii. Respectivul act prevede, printre altele, reducerea cuantumului datoriilor la aproximativ 2,4 milioane de euro. Dosarul se va afla marţi pe masa comisiei de licenţiere pentru a demonstra, spun oficialii clubului, reeşalonarea şi dorinţa de continuitate a societăţii, prin acordul creditorilor.

Aceştia au votat în proporţie de 83,8% în favoarea planului preliminar de reorganizare. Procentul putea fi mult mai mare, însă unul dintre jucători, ce figura în categoria de salariaţi, şi-a trimis votul favorabil mult prea târziu.

Astfel, în documentul votat astăzi se specifică datorii totale de aproximativ 2,4 milioane de euro, faţă de 7,7 milioane cât prevedea tabelul preliminar al creanţelor. Conform planului de reorganizare, Florian Walter nu va mai primi niciun leu. De altfel omul de afaceri a anunţat într-un interviu pentru ZIUA de CLUJ că nu doreşte să-şi recupereze banii investiţi.

Horia Ţiril, administratorul judiciar, spune că prin acest act speră să poată convinge comisia de acordare a licenţei că „U" îndeplineşte toate cerinţele pentru a juca şi în sezonul viitor al Ligii I asta, bineînţeles, dacă echipa se va salva şi pe teren. "Este extraordinar că am reuşit să aprobăm atât de repede acest plan preliminar de reoganizare. Sperăm ca oamenii din comisia de licenţiere să ia act de dorinţa creditorilor şi de sprijinul lor, iar mâine (azi - n.red) să primim un verdict favorabil în privinţa licenţei. E clar că toate demersurile au fost făcute pentru a obţine licenţa. Noi demonstrăm că există sprijinul creditorilor şi că suntem de bună credinţă", a declarat Horea Ţiril. Comisia de licenţiere va judeca marţi, la ora 14, dosarul „studenţilor"

 

Etichete
Comenteaza