Verdictul în procesul Intop - “U”, peste o săptămână

Verdictul în procesul Intop - “U”, peste o săptămână
Instanţa Tribunalului Comercial a încheiat ieri judecarea cererii de anulare a hotărârii AGA din luna iunie, prin care Florian Walter (foto) şi-a majorat capitalul la “U” Cluj, ajungând să deţină un procent de 96%. Pronunţarea a fost amânată cu o săptămână.
Tribunalul Comercial va decide în 5 noiembrie dacă admite sau nu cererea firmei bucureştene Intop, acţionar minoritar FC Universitatea SA. Acesta avea înainte de luna iunie un procent de 10,68% din acţiuni, iar după Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA) a rămas cu 0,89%. În cadrul AGA s-a hotărât covertirea unei datorii de 3 milioane de lei, pe care clubul o avea către patronul Florian Walter, în acţiuni. Astfel, Walter are acum 96% din capital. Avocaţii clubului Universitatea au depus la dosar, la termenul de ieri, anunţul societăţii Intop, prin care a scos la vânzare, după hotărârea AGA contestată, 286.610 acţiuni la preţul de circa 700.000 de euro, calculat la valoarea acţiunilor dinainte de majorarea de capital a lui Walter.

“Am vrut să demonstrăm că Intop nu urmăreşte prin acţiunile judecătoreşti de suspendare şi de anulare a hotărârii AGA decât să poată să-şi vândă acţiunile la preţul anterior. Cine cumpără acum acţiunile de fapt se alege cu un drept litigios. Este un exemplu clar de abuz de minoritate al acestui acţionar”, a spus avocata Laura Sporiş, din partea “U” Cluj. Intop a obţinut deja suspendarea hotărârii AGA, împiedicând acţionarii clubului să se întrunească după luna iunie.


Comenteaza