Vești bune din Australia. Sorana Cîrstea s-a calificat în optimile primului Grand Slam al anului

Vești bune din Australia. Sorana Cîrstea s-a calificat în optimile primului Grand Slam al anului
| Foto: digisport.ro

Românca s-a impus în trei seturi în fața Anastasiei Pavliucenkova, scor 6-3, 2-6, 6-2, într-o oră și 43 de minute. 

Cîrstea (31 ani, 38 WTA) şi-a egalat cea mai bună performanţă a sa de la Melbourne, reuşită în 2017.

Sorana Cîrstea s-a impus în faţa finalistei de anul trecut de la Roland Garros după o oră şi 42 de minute.

Românca a început cu stângul, pierzându-şi serviciul în ghemul de debut, dar apoi a reuşit să ia trei la rând. Pavliucenkova a făcut un nou break, dar imediat Cîrstea a câştigat şi ea contra serviciului şi s-a desprins la 5-2, câştigând primul set cu 6-3.

Pavlicenkova a fost mai agresivă şi mai inspirată în actul secund, în care a condus cu 3-0, 4-1 şi 5-2, încheind cu 6-2.

Cîrstea a avut un debut bun în decisiv, cu break, pe care şi l-a consolidat şi ulterior a ajuns la 5-1, profitând de erorile comise de a zecea favorită a turneului. Pavliucenkova a mai luat un ghem, dar Cîrstea a închis conturile cu un ghem la zero.

Sorana a încheiat cu procentaje superioare la serviciu, greşind mai puţin ca Pavliucenkova (17-31 erori neprovocate), care a avut mai multe mingi direct câştigătoare, 22-15.

Cîrstea are acum 4-3 în meciurile directe cu Pavliucenkova (30 ani, 11 WTA), rusoaica reuşind să câştige duelul anterior cu Cîrstea, în 2018, la Eastbourne (iarbă), cu 2-6, 7-5, 6-4, în primul tur.

Sorana Cîrstea şi-a asigurat un cec de 328.000 de dolari australieni şi 240 de puncte WTA, iar în optimi o va înfrunta în premieră pe poloneza Iga Swiatek (20 ani, 9 WTA), care a dispus sâmbătă de rusoaica Daria Kasatkina, cu 6-2, 6-3.

Cîrstea s-a alăturat în optimi Simonei Halep, care a trecut sâmbătă de muntenegreanca Danka Kovinic cu 6-2, 6-1 şi va evolua contra franţuzoaicei Alize Cornet.

Comenteaza