Vestiarul CFR-ului stă pe un butoi cu pulbere. Tatăl lui Deac acuză: "E jenant ca în casa ta să vină cineva să te umilească"

Vestiarul CFR-ului stă pe un butoi cu pulbere. Tatăl lui Deac acuză: "E jenant ca în casa ta să vină cineva să te umilească"
| Foto: facebook.com/cfr1907

Antrenorul italian Andrea Mandorlini și liderii vestiarului formației din Gruia se află în relații tensionate în ultima perioadă.

Deranjat de faptul că fiul său nu se mai află printre primele opțiuni ale tehnicianului "feroviarilor", tatăl lui Ciprian Deac, Ioan, susține că fiul său este umilit de către antrenor, iar italianul refuză comunicarea cu mijlocașul.

În plus, Deac senior anunță că mai mulți dintre jucătorii vechi din vestiarul formației din Gruia au o relație tensionată cu Andrea Mandorlini și sunt nemulțumiți de antrenor.

"Deci exact, exact, nu vă poate spune decât domnul Mandorlini ce se întâmplă. Asta e deranjant, pentru că nu există comunicare. Înțelegeți? Deci, în afara lipsei de respect față de el și a umilinței la care e supus, nu există comunicare.

Pentru că într-o țară normală, într-un stat normal, într-un club normal, antrenorul dacă supune un jucător la tratamentul la care l-a supus pe Ciprian trebuia să vină cu argumente… Să spună „nu îmi place cum te pregătești, nu intri în viziunea mea, nu ești în conceptul meu”.

Concret… Sunt anumite jocuri în care el îl scoate de la începutul meciului la încălzire… În meciul cu U Cluj nu l-a băgat deloc, s-a încălzit tot meciul. La meciul de la Iași, ultimul, l-a scos la încălzire de la primirea primului gol și l-a băgat în minutul 82 (n.r. – în minutul 85). Deci asta înseamnă umilință. Să te scoată la încălzire și să nu te folosească.

În cursul săptămânii trecute, ca orice antrenor, își formează primul „11”. Într-un club normal, lotul se formează după randamentul jucătorilor din cursul săptămânii. Ciprian a fost în primii „11” și vineri, la ultima zi de antrenament, a schimbat… L-a băgat pe Tachtsidis. Care nu s-a antrenat toată săptămâna.

Am dorit să vă contactez ca să nu înțeleagă lumea că Ciprian e supărat pentru că nu e folosit titular. Ciprian e supărat pentru că ceea ce se întâmplă e lipsă de respect față de el. Deci, dacă nu mai ai nevoie de un jucător, îl anunți… Îi spui „măi, nu mai am nevoie de tine. Dacă îți convine statutul, bine… Dacă nu, decizia îți aparține”.

[...] Și e jenant ca în casa ta să vină cineva să te umilească. Ciprian e revoltat că nu joacă titular. Noi suntem conștienți că postul de titular se câștigă. Îl deranjează că nu joacă, pentru că fotbalul e viața lui. Și el datorează clubului CFR foarte mult, pentru că clubul CFR l-a format ca om și ca jucător. El tot ce a realizat, notorietate și situație materială, el datorează clubului.

Deci clubul CFR este familia lui, este casa lui. Și e jenant ca în casa ta să vină cineva să te umilească. Foarte simplu. Domnul Mandorlini putea să aibă o discuție cu el, să-i spună. Dacă nu i-a convenit faptul că nu se pregătește bine sau că se pregătește prea mult, că Petrescu i-a reproșat că prea mult se pregătește… Sau comportamentul sau nu știu ce. Trebuia să vină cu argumente, să-i spună și să poarte o discuție, că așa e normal", a spus, printre altele, tatăl lui Deac pentru Fanatik.

Titular incontestabil în ultimii ani, Ciprian Deac a strâns doar 448 de minute în 12 meciuri în actualul mandat al lui Andrea Mandorlini.

Comenteaza