Victoria lui Maah! Francezul CFR-ului a decis derby-ul cu "U" VIDEO

Victoria lui Maah! Francezul CFR-ului a decis derby-ul cu
CFR Cluj a aruncat în luptă titularii cu Universitatea Cluj, iar efectul s-a văzut pe tabelă. „Feroviarii" s-au impus cu 3-1 şi se pregătesc acum de finala Cupei României.

Derby-ul Clujului a fost decis de experienţa şi plusul de valoare al CFR-ului. Francezul Robert Maah a marcat de trei ori în poarta cvasi-debutanului Dinu Moldovan, în timp ce, pentru 15 minute, Szekely le-a dat speranţe celor aproape 4000 de fani ai „Şepcilor roşii" din tribune, marcând în poarta lui Felgueiras. Pentru „U" mai rămân speranţe pentru întoarcerea deciziei cu privire la licenţă, la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

Cei care credeau că Eugen Trică îşi va odihni titularii pentru finala Cupei României s-au înşelat amarnic. Antrenorul „feroviarilor" a trimis în teren cea mai bună garnitură în derby-ul de ieri, asta spre deosebire de ultimele trei partide din Liga I în care şi-a odihnit o parte dintre oamenii de bază. Ionel Ganea a mutat şi el, însă absolut surprinzător. Antrenorul „Şepcilor roşii" a renunţat la titularul obişnuit din poartă şi l-a trimis în teren pe Dinu Moldovan, la primul său meci în tricoul lui „U". O altă mare surpriză a lui Ganea a fost titularizarea lui Rareş Takacs, şi el debutant, iar titularul Ciupe nu a prins nici lotul.

Dacă aveau un aparat foto la îndemână, jucătorii „studenţilor" imortalizau cu siguranţă imaginea de la ieşirea lor pe teren. Aproape 4000 de fani ai Universităţii, cu fularele ridicate deasupra capului, îşi cântau iubirea pentru „U". A fost, cu siguranţă, „prima de joc" pentru care au evoluat aseară Ganea şi ai lui. Începutul meciului a fost, însă, total opus faţă de situaţia din tribune. Dacă fanii Universităţii n-aveau adversar, jucătorii „feroviarilor" zburdau şi ei pe teren în primele minute. Cu o poftă de joc imensă, cel puţin faţă de meciurile cu Severin sau Chiajna, jucătorii lui Trică şi-au împins adversarii în propriul careu. Golul a venit rapid, în minutul 7. Robert Maah şi-a confirmat forma bună şi a trimis în plasa lui Moldovan, după un corner. CFR-iştii şi-au continuat forcingul, în faţa unor adversari timoraţi de presiunea partidei, dar n-au mai punctat la capitolul ocazii decât în minutul 25, când Szilagyi a respins din faţa lui Maah, o minge pe care scria „gol". „U" a echilibrat în ultimele 15 minute, dar fără ocazii importante. Hidişan (28) l-a „încălzit" pe Felgueiras cu un şut din lovitură liberă, iar în minutul 39, Tony a fost la un pas să reia în plasă centrarea bună trimisă de Takacs.

În stilul său caracteristic, Ganea a mutat la pauză, şi i-a înlocuit pe Hidişan şi Borza. Popa şi-a reluat locul la mijlocul terenului, iar Szekely a avut misiunea de a destabiliza banda stângă a adversarilor. „Studenţii" au atacat şi au controlat primele 20-25 de minute din partea secundă, iar efectul s-a văzut pe tabelă. Tony Nwakaeme a inventat două driblinguri în stilul său caracteristic, i-a pasat lui Szekely în marginea careului de 16 metri, iar mijlocaşul "studentilor" l-a executat pe Felgueiras. CFR a ieşit la joc, s-a descoperit pe zonă centrală, şi Maftei a devenit o victimă a duelului cu Tony. Nigerianul l-a driblat pe fundaşul advers, a mai inventat o pasă, dar Bucşa, la o situaţia asemănătoare golului, şi-a arătat limitele, trimiţând peste poartă (70). „Feroviarii" au simţit pericolul, iar Eugen Trică a riscat şi l-a aruncat pe Kapetanos. Grecul şi-a făcut simţită prezenţa rapid, l-a deschis superb pe Maah, iar francezul l-a învins fără probleme pe Moldovan (80). „Studenţii" au predat armele, iar acelaşi Maah i-a umilit pe Ninu şi Moldovan pentru scorul final al derby-ului de ieri, 3-1 pentru CFR Cluj. Pentru „feroviari" urmează finala Cupei României, de sâmbătă, contra Petrolului. „U" are marele meci din Elveţia, de la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

Pentru majoritatea „studenţilor", însă, a fost ultimul meci în alb-negru.

CFR Cluj - „U" Cluj 3-1 (1-0)
Stadion: „Dr. Constantin Rădulescu", Spectator: 8000

Au marcat: Maah (7, 80, 87) / Szekely (65)

CFR: Felgueiras - Pinto, Cadu (16, Maftei), Piccolo, Camora - Sare, Vass (60, Sepsi) - Deac, Pedro, Hora (73, Kapetanos) - Maah
Antrenor: Eugen Trică

„U" Cluj: Moldovan - Takacs (66, Raţiu), Szilagyi, Ninu, Mendy - Bucşa, Muzac - Buleică, Hidişan (46, Popa), Borza (46, Szekely) - Tony
Antrenor: Ionel Ganea

Cartonaşe galbene: Maftei, Sare / Szekely, Popa, Raţiu

Au arbitrat: Robert Dumitru - Sebastian Gheorghe, Mircea Grigoriu

 

Comenteaza