Victorie chinuită pentru U-BT. Rasic a revenit în Liga Națională după nouă luni

Victorie chinuită pentru U-BT. Rasic a revenit în Liga Națională după nouă luni
“Studenții” au câștigat partida din deplasare, cu Politehnica Iași, scor 76-72.

În prima parte, U-BT și-a impus jocul încă din primele minute și ieșenii nu au putut face față atacului clujean. De remarcat a fost revenirea încă din primul sfert a jucătorilor Rasic și Torok, care au și reușit 3, respectiv 2 puncte. Poli s-a apropiat pe finalul primei părți, dar scorul după primul sfert a fost 26-19 pentru clujeni. Cel mai bun marcator a fost pivotul Barro cu 9 puncte.

Sfertul secund a început mai echilibrat și echipa ieșeană a reușit să egaleze la 28. În ultimele 5 minute, elevii lui Mihai Silvășan și-au revenit și au trecut din nou la conducerea jocului. Clujenii au reușit faze superbe de atac și scorul pauzei a fost 39-45 în favoarea oaspeților. Cei mai buni marcatori la jumătatea partidei au fost pentru ieșeni Popa (11) și Jackson (9), iar pentru "studenți", Barro (11) și Watson (6).

Poli Iași a jucat mai eficient în prima parte a sferului al treilea. Ieșenii s-au apropiat chiar și la două puncta de liderul campionatului. Dar, la fel ca în sfertul anterior, "U" a revenit pe final și scorul la finalul celor 10 minute a fost 61-53 pentru clujeni.

Gazdele au continuat și în ultima parte a jocului să urmărească egalarea. Echipa ieșeană a fost aproape de a-și îndeplini obiectivul și s-au apropiat chiar la două puncte în ultimele 15 secunde. Clujenii au reușit să se concentreze însă și, la final, tabela indica 76-72 în favoarea lor.

Remarcații partidei au fost Popa (22 de puncte, 6 pase decisive) și Jackson (17 puncte, 9 recuperări) pentru ieșeni, respectiv Watson (14 puncte, 2 pase decisive) și Barro (12 puncte, 8 recuperări) pentru "U". Aleksandar Rasic a jucat în acest meci, revenind astfel în Liga Națională după 9 luni de absență, princinuite de o ruptură la tendonul lui Ahile. Sârbul s-a accidentat în semifinala ediției trecute de campionat, contra formației CSM Oradea.

Următorul adversar pentru clujeni e Keravnos Nicosia. Meciul din FIBA Europe Cup se va disputa miercuri, 7 februarie, ora 20:00, în Sala Sporturilor "Horia Demian".

Comenteaza