Victorie cu forcepsul şi locul doi pentru “U” Mobitelco

Victorie cu forcepsul şi locul doi pentru “U” Mobitelco
Baschetbaliştii campioanei nu au fost scutiţi de emoţii nici în deplasarea de la Miercurea Ciuc, cu Perla Harghitei, unde s-au impus greu, cu 86-88, în restanţa din etapa a XII-a. Victoria instalează echipa clujeană pe un provizoriu loc doi, la egalitate de puncte, 33, cu liderul din Timişoara.

Amânată în două rânduri, mai întâi din cauza programului încărcat al campioanei în EuroChallenge, iar ulterior ca urmare a problemelor organizatorice întâmpinate de harghiteni, când un panou s-a defectat, "studenţii" au jucat finalmente partida de la Miercurea Ciuc. Favorita hârtiei în faţa Perlei Harghita, formaţie care se zbate în coada clasamentului, "U" Mobitelco a intrat surprinzător de greu în joc, câştigând primul act nu fără emoţii, scor 16-18.

Clujenii s-au trezit din letargie în partea a doua, dar asta cu largul concurs al lui Dykes şi Mijovic (19-27, min. 13). Deşi păreau că vor scăpa meciul din mâini, gazdele au răspuns cu transformări de la linia liberelor, dar şi din spatele celei de 6,75 metri şi s-au apropiat vertiginos (31-32, min. 17). Bucuria lor a fost, însă, doar o chestiune de câteva minute, Krstanovic, respectiv Lawrence, de această dată, restabilind diferenţa de opt puncte în favoarea campioanei la pauza mare (33-41). Harghitenii au revenit în forţă de la cabine (43-45, min. 24), clujeanul Alex Pop a lovit de la "trei" şi tot "Zoki" şi-a păstrat echipa în avantaj, 45-50 (26). "U" s-a relaxat mult prea devreme, harghitenii au egalat la 52 (28) şi tehnicianul campioanei, Marcel Ţenter, a cerut time-out. Long şi Samuilă au avut sânge rece sub celălalt panou şi au păstrat o posesie la capătul sfertului al treilea (56-54).

Ambele formaţii s-au perindat la conducere pe final, într-o veritabilă sarabandă a execuţiilor de fineţe, dar "alb-negrii" au avut nervii mai tari şi victoria le-a revenit, 86-88. Dykes şi Krstanovic au fost din nou cei mai buni oameni ai clujenilor, cu 27, respectiv 24 de puncte înscrise. Miercurea viitoare campioana va întâlni la Giurgiu nou-promovata CSS.

 

 

Etichete
Comenteaza