Victorie cu suflet şi o bijuterie de gol pentru fanele Universităţii GALERIE FOTO

Victorie cu suflet şi o bijuterie de gol pentru fanele Universităţii GALERIE FOTO
Cu peste 1000 de femei şi copii în tribune, alte câteva sute de fani la porţile stadionului, şi câteva mii în faţa televizoarelor, „studenţii" au obţinut o victorie preţioasă în lupta pentru evitarea retrogradării.

Deciziile Ligii Profesioniste de Fotbal au strâns şi mai puternic legătura dintre fani şi echipă. În tribunele Cluj Arena au luat loc peste 1000 de femei şi copii, iar la porţi au aşteptat alte câteva sute un succes preţios în lupta pentru evitarea retrogradării. Elevii lui Ioan Viorel Ganea nu s-au lăsat mai prejos şi au obţinut prima victorie din 2013, 1-0 cu CS Turnu Severin, printr-un super-gol marcat de Buleică.

Meciul dintre „U" şi CS Severin de luni seară a demonstrat că fotbalul depăşeşte multe obstacole. Dacă Liga le-a interzis fanilor să intre în tribune, fanele şi copii au răspuns prezent. Dacă societatea care administrează clubul a intrat în insolvenţă, jucătorii au arătat că se pot reorganiza din mers. Ionel Ganea n-a reuşit să-i aibă la dispoziţie pe Szekely, Tony şi Iacob, astfel că a mizat pe aceaşi echipă care scoatea un punct la Constanţa, în urmă cu mai bine de o săptămână. „Studenţii" s-au instalat rapid în jumătatea adversă, dar n-au reuşit să ducă mingea în faţa porţii. Florin Costea, „mingicarul" oltenilor, a dat primul avertisment, fiind nevoie de doi clujeni pentru a-l opri. „U" a înţeles că nu-i de joacă, a forţat, iar Viorel Dinu a trimis din lateral, dar pe lângă poartă. Minutul 21 a adus cea mai controversată fază a primei reprize, rusul Dzhalilov lovind mingea cu mâna în propriul careu, fără ca Radu Petrescu să semnalizeze. Hidişan a luat finalul de repriză pe cont propriu, dar din trei încercări n-a nimerit poarta.

„U" a început partea secundă în tatonări, lăsându-i pe olteni să atace. Severinul şi-a arătat, însă, limitele şi, mai mult, Vranjkovic a oferit un cadou perfect, fiind eliminat pentru două galbene luate stupid. „Studenţii" s-au aruncat în atac, dar fără lucidiate. A fost nevoie de un moment de sclipire al lui Alin Buleică. Olteanul Universităţii a luat mingea în banda dreaptă, a trecut superb de doi adversari, şi a şutat puternic, pe colţul scurt. Urale în tribună, mai ceva ca la un concert Robbie Williams! A fost rândul severinenilor să se arunce în ofensivă, însă oltenii s-au lovit de propria neputinţă. Ocaziile mari au aparţinut tot Universităţii, prin Bogdan Apostu. Atacantul „Şepcilor" a ratat în două rânduri (70, 78) din doar câţiva metri. Şi pentru că a fost singurul severinean care a arătat calitate, Florin Costea şi-a încercat şutul din lovitură liberă, de la 30 de metri. Ionuţ Boşneag a scos superb de sub bară, iar „studenţii" s-au apărat eroic în ultimele minute.

Finalul a fost demn de o regie de tip Hollywood. Jucătorii Universităţii au urcat în tribune pentru a le mulţumi fetelor şi copiilor care au răguşit cântând timp de 90 de minute, dar şi celor care i-au încurajat de la porţile închise ale stadionului. Fanii şi jucătorii au cântat împreună timp de câteva minute, sărbătorind succesul care urcă „U" peste linia retrogradării. „Studenţii" ocupă acum locul 14 în Liga I, cu 21 de puncte, unul mai mult decât Ceahlăul Piatra Neamţ, iar luni vor juca pe terenul FC Braşov.


"U" Cluj - CS Turnu Severin 1-0 (0-0)

A marcat: Buleică (66)
Stadion: Cluj Arena, Spectatori: 1000 (doar femei şi copii)

"U" Cluj: Boşneag - Ciupe, Ninu, Raţiu, Nicola - Bucşa, Popa (55, Apostu) - Buleică, Hidişan, Borza (55, Muzac) - Dinu (76, Dedu)
Antrenor: Ioan Viorel Ganea

CS Severin: Panagopoulos - Dănănane, Durimel, Tătaru (46, Asanovic), Dzhalilov - Olah, Tole (62, Hasanovic) - Brata (75, Neacşa), Vranjkovic, Costea - Tomas
Antrenor: Ionel Gane

Cartonaşe galbene: Nicola, Ninu, Hidişan, Muzac / Vranjkovic
Cartonaş roşu: Vranjkovic (58)

Au arbitrat: Radu Petrescu - Iulian Radu şi Daniel Hulubei

 

Etichete
Comenteaza