Victorie fantastică pentru U-BT în fața Stelei. "Am fost cu un pas înaintea adversarului"

Victorie fantastică pentru U-BT în fața Stelei.
Clujenii s-au impus cu 85-68 (24-19, 22-17, 15-18, 24-14) în derby-ul cu "roș-albaștrii", duminică seara, la Sala Polivalentă, în runda cu numărul 18 din Liga Națională.

Echipa lui Silvășan a condus la 5 puncte după primul sfert, 24-19, iar până la pauză avantajul s-a mărit la 10, 46-36. Sfertul trei a fost mai echilibrat, 53-47, respectiv 61-54. În ultima parte, însă, "studenții" s-au desprins din nou pe tabelă, 72-61, rezultatul final fiind de 85-68 pentru formația clujeană.

Kyndall Dykes a fost cel mai bun marcator al Universității, cu 23 puncte, urmat de Ousmane Barro (19), Filip Adamovic (13), Roland Torok (12), Aleksandar Rasic (7), Vlad Moldoveanu (6), Tudor Gheorghe (3) și Tudor Jucan (2).

Punctele oaspeților au fost înscrise de Nikola Malesevic (16), Cătălin Baciu (15), David Dudzinski (14), Cameron Long (9), Alan Falkar (5), Octavian Paul (5), Levente Szijarto (4).

Este a 14-a victorie bifată de "alb-negri" în actuala stagiune de campionat. U-BT se menține pe primul loc, cu 30 puncte. Steaua rămâne pe 2, cu două puncte mai puțin.

"Mă bucur foarte mult că am reuşit să câştigăm, mai ales pentru băieţi, au depus un efort foarte mare şi au reuşit, indiferent de problemele pe care le-am avut în timpul meciului, să fie cu un pas înaintea adversarului. E un meci de campionat mai puţin important pentru clasament, căci urmează grupa 1-6 în care vom mai juca de două ori cu ei, însă e un joc important pentru moralul băieţilor. Am arătat că suntem uniţi împotriva unei echipe bune a campionatului. Le mulţumim fanilor că au venit să ne susţină, cred că a fost un număr record de spectatori şi îi aşteptăm să vină la fel de mulţi şi în continuare", a spus antrenorul clujenilor, Mihai Silvășan, la finalul partidei.

"Ştiam că va fi un meci greu, se întâlesc echipele din vârful clasamentului, aşa că am luptat din răsputeri şi am reuşit să învingem. A fost o atmosferă excelentă, fanii au venit în număr mare şi ne-au împins de la spate, au făcut ca lucurile să fie mai uşoare, mingile au intrat mai lejer în coş. Avem de tras în continuare pentru că, fiind lideri, cu toţii vor să ne învingă şi asta ne face să fim atenţi la orice adversar", a declarat Kyndall Dykes.

Etapa viitoare, U-BT va evolua în deplasare cu SCM Craiova, în timp ce Steaua va primi vizita lui Dinamo.

Comenteaza