Victorie pentru manualele de istorie

Victorie pentru manualele de istorie
Succesul de la Piatra Neamț este cel mai categoric obținut de “U” Cluj în istoria deplasărilor sale pe prima scenă.

"Studenții" au defilat cu Ceahlăul și au marcat de șase ori, cât nu reușiseră să o facă în toate partidele jucate în deplasare în turul Ligii I. Eroul Universității a fost Justin Mengolo, care a scos un penalty, un cartonaș roșu și a reușit o "triplă" de senzație.

Clujenii s-au instalat din start în jumătatea nemțeană și au luat cu asalt poarta lui Calancea. Ironizat de suporteri din cauza lipsei sale de inspirație la finalizare, Mengolo a închis gurile rele la Piatra Neamț. În minutul 25, el a sprintat în banda dreaptă, iar goalkeeperul Ceahlăului l-a faultat. Calancea a văzut direct cartonașul roșu, Lemnaru a pus mingea la punctul cu var și a înscris. Show-ul camerunezului a continuat. Primul său gol în tricoul Universității a venit după o nouă pătrundere în careu, finalizată cu un șut plasat, după ce a lăsat doi nemțeni pe drum. În prelungirile primei reprize, tot el a înscris pentru 3-0, de acea dată cu piciorul stâng, fază la care și-a mai uluit odată adversarii.

"Șepcile roșii" au avut la discreție inclusiv partea a doua, același Mengolo bifând "tripla", servit ideal de Viveiros (60). Introdus în locul lui Cristocea, Kovacs a obținut o nouă lovitură de pedeapsă, iar Vali Lemnaru a semnat "dubla" sa în meci (68). Nebunia Universității nu s-a oprit acolo. Ce-i drept, ultimul gol a venit din bocancul lui Gorea, care a deviat în proprie poartă șutul lui Martins (81).

S-a terminat 6-0 pentru "U", iar George Ogăraru, antrenorul hulit de galerie în ultima perioadă, a intrat în istoria clubului, după ce tot el a calificat echipa în semifinalele Cupei României. Universitatea a acumulat 18 puncte și a părăsit, pentru moment, locurile retrogradabile. "Studenții" mai au un singur examen până la vacanța de sărbători, sâmbătă, cu Dinamo, în Cupa Ligii. Partida se va juca la București.

CEAHLĂUL - "U" CLUJ 0-6

Au marcat: Lemnaru (25, pen, 68 pen), Mengolo (45, 45+2, 60), Gorea (81, ag)

Cartonaș roșu: Calancea (25)

Arbitru: Adrian Comănescu

Ceahlăul: Calancea - Gheorghiu, Gorea, Cazan, Slavickas - Onciu, Tăbăcariu - Chitoşcă (25, Jovici), Ştefănescu, Margină (71, Popadiuc) - Mîndruşcă (53, Pavel)

"U" Cluj: Panagopoulos - Jovanovic, Ninu, Skvorc (72, Neag), Bambara - Costin - Mengolo, Ceppelini, Cristocea (63, Kovacs), Viveiros (63, Martins) - Lemnaru

Alte victorii la scor

Ultima victorie a Universității cu 6-0, în prima ligă, a venit în sezonul 1987-1988. S-a întâmplat într-un meci cu CSM Suceava. Ceva mai târziu, în toamna anului 1995, "studenții" reușeau un nou succes la o diferență de șase goluri, 7-1 cu AS Bacău. La același scor aveau să se impună în 2001, cu Politehnica Timișoara, dar în liga secundă. Toate rezultatele amintite au fost obținute la Cluj.

 

Comenteaza