VIDEO Egalul care îi îndepărtează de Europa: FC Braşov – “U” 1-1 VEZI GOLURILE

 VIDEO Egalul care îi îndepărtează de Europa: FC Braşov – “U” 1-1 VEZI GOLURILE
Universitatea n-a reuşit să vină decât cu un punct din deplasarea de la Braşov, după un meci încins, pe care clujenii l-au încheiat în zece oameni.

Claudiu Niculescu a avut viaţă grea în duelul cu fostul său antrenor, Ionuţ Badea. "U" a rămas în 10 oameni şi a primit un gol parabil, dar "studenţii" şi-au revenit şi au egalat. Finalul s-a jucat pe contre, dar rezultatul, 1-1, nu le lasă prea multe speranţe pentru a mai prinde locul V, ultimul care duce în Europa.

Rezultatele din etapă nu le-au lăsat "studenţilor" nici o variantă în afara victoriei la Braşov dacă voiau să mai viseze la Europa în cele şapte runde rămase până la final. Clujenii trebuiau să-l învingă pe Ionuţ Badea şi să-l trimită în focurile retrogradării pentru a-şi menţine distanţa de cinci puncte faţă de primele locuri. Lovit de destule probleme de lot, Claudiu Niculescu a mizat pe acelaşi nucleu de jucători din ultimele partide, cu menţiunea că Adrian Cristea a început jocul de pe banca de rezerve. Iniţiativa a aparţinut braşovenilor, dar numai în primele minute, după care "U" a preluat frâiele jocului, iar Tony (15) a fost deposedat în ultima clipă în drumul său spre poartă.

Dominarea Universităţii l-a adormit şi pe Mircea Bornescu. Altfel nu se poate explica golul primit de fostul oltean de la Claudiu Mateiu, braşoveanul marcând cu un şut de la 25 de metri plasat exact pe direcţia portarului! Braşovul s-a cantonat în apărare încercând să iasă pe contraatac, iar "U" a avut ocazia egalării (27), însă a trimis pe lângă poartă după o fază bine lucrată de Cojocnean şi Grozav. Posesia prelungită nu i-a dus pe clujeni spre poartă, iar gazdele puteau să închidă meciul în ultimele minute ale reprizei, când Dias l-a surprins, fără să vrea, pe Bornescu puţin ieşit, dar portarul a respins de această dată. Clujenii au încheiat repriza cu o ocazie mare, Cristescu încurcându-se în preluare în faţa fostului său coleg, Felgueiras.

Repriza secundă a început de-a dreptul furtunos. În şapte minute, clujenii au rămas în 10 oameni, după ce Galamaz a primit uşor al doilea galben, iar apoi au reuşit să egaleze. Înlocuitorul lui Galamaz, Steven Pele, a marcat cu o lovitură de cap din cinci metri, după o centrare perfectă a lui Adrian Cristea, intrat în direct la pauză. Meciul a primit o doză substanţială de adrenalină. Eliminarea lui Galamaz i-a determinat pe oamenii lui Badea să se arunce în atac, iar "U" a prins gustul contraatacului. Grozav a finalizat o acţiune în viteză cu un şut cu exteriorul, dar mingea n-a prins cadrul porţii. Niculescu a mutat extrem de curajos, înlocuindu-l pe Boştină cu Drăghici, pentru un plus în ofensivă. Ieşirea mijlocaşului a însemnat, însă, pierderea aproape în totalitate a posesiei, iar Braşovul a atacat cu toate liniile. Viveiors şi Udoji nu l-au putut învinge pe Bornescu, care şi-a spălat o parte din păcatele de la golul primit. Tony, într-un picior, a avut ultima fază a "studenţilor" în meciul de ieri, însă şutul-centrare s-a dus paralel cu poarta. Neînvinsă de şapte etape, Universitatea are, însă, şanse mici pentru a-şi mai îndeplini obiectivul, distanţa faţă de Europa mărindu-se la şapte puncte.

"«U» a fost şi trebuie să rămână o idee"

Jucătorii Universităţii i-au adus un ultim omagiu istoricului Gheorghe I. Bodea, trecut la cele veşnice la mijlocul săptămânii trecute. "Studenţii" au intrat pe teren cu un banner având inscripţia "«U» a fost şi trebuie să rămână o idee - Odihneşte-te-n pace, Gheorghe Bodea!", care apoi a fost arborat pe tribuna a II-a a stadionului din Braşov. Gruparea "Şepcilor roşii" a fost încurajată de aproximativ 150 de fani care au cântat pe toată durata partidei, dominând fără probleme fondul sonor.

 

 

Etichete
Comenteaza