Viitorul lui Ganea la „U" ţine de licenţă: „Îmi doresc să rămân, dar vreau continuitate"

Viitorul lui Ganea la „U
Ionel Ganea a vorbit după meciul cu Petrolul Ploieşti despre viitorul său la Cluj şi a admis că în cazul în care echipa va rămâne în prima ligă îşi va prelungi contractul cu „Şepcile roşii".

„Ganea şi echipa nu vrem să plecaţi, demnitatea Clujului vrem s-o apăraţi!", este bannerul sentimental prin care fanii Universităţii i-au cerut lui Ionel Ganea şi jucătorilor săi să continue în „alb-negru". Antrenorul „Şepcilor roşii" a admis, la finalul meciului cu Petrolul, că totul depinde de soarta Universităţii, care atârnă acum de o decizie a Tribunalului Comercial, dar şi de un verdict favorabil la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne. Antrenorul a evitat să spună ce se va întâmpla dacă, până la urmă, echipa va fi retrogradată, dar a lăsat de înţeles că şansele ca el şi actualul lot să continue pe malul Someşului sunt mici în acest scenariu.

Ionel Ganea şi-a „biciuit" de pe margine jucătorii şi în meciul cu Petrolul, dar echipa n-a făcut faţă împotriva unei formaţii mult mai solide a prahovenilor. Rezultatul nu i-a supărat, însă, pe fani, care şi-au aplaudat frenetic favoriţii la final. „Studenţii" au făcut un tur de onoare al stadionului, fluturând steaguri aruncate din peluză. Mâine, Ganea şi „gaşca nebună" a Universităţii joacă ultimul meci din acest sezon, în Gruia, contra CFR-ului, în derby-ul Clujului, iar antrenorul le-a promis fanilor că va face tot ce e posibil să obţină victoria. Dincolo de ultimul meci al stagiunii, pentru „U" miza rămâne bătălia pentru licenţă. Ionel Ganea a făcut un apel către justiţie, vorbind despre importanţa deciziei la termenul de mâine, de la Tribunalul Comercial. Atunci, judecătorul sindic va da un verdict în privinţa planului de reorganizare al societăţii. Dacă acesta va fi aprobat, „:epcile roşii" vor avea o şansă în plus la TAS, unde vor contesta decizia comisiilor Federaţiei Române de Fotbal de neacordare a licenţei. „Noi depindem de o decizie a judecătorului sindic. Ar trebui să se gândească că atât jucătorii, cât şi angajaţii depind de această hotărâre. Vreau să se ţină cont că s-a făcut o investiţie de 30 de milioane de euro (în stadionul Cluj Arena - n.red) nu e normal să lungească această decizie. Am arătat ca o echipă de prima ligă. Nu e normal ca munca noastră să fie luată în bătaie de joc. Din punct de vedere sportiv noi ne-am făcut datoria. Suntem la mâna acestui judecător sindic. Dacă acest domn judecător nu aprobă sau mai prelungeşte decizia cu planul de reorganizare, va fi foarte greu pentru toată lumea", a spus Ganea, care a lăsat de înţeles că în cazul în care „U" nu va fi retrogradată, îşi va prelungi contractul cu clubul. „Îmi doresc continuitate, la fel ca şi jucătorii, mulţi îşi doresc să continue aici, la fel şi eu. E foarte importantă decizia de miercuri."

„U" mai poate fi salvată şi de Adunarea Generală a Federaţiei Române de Fotbal. Sâmbătă, „federalii" vor fi nevoiţi să ia o decizie în privinţa sistemului competiţional în sezonul viitor. Oficialii lui „U" au cerut deja Federaţiei ca în şedinţa de sâmbătă să se ia în discuţie eliminarea caietului de licenţiere pentru echipele care nu participă în Europa. Ganea spune şi el că, în contextul situaţiei economice a fotbalului românesc, ar fi normal ca procesul de licenţiere să fie anulat pentru cluburile care nu participă în competiţiile europene. Ganea s-a referit direct la Mircea Sandu, cerându-i preşedinteului FRF să se implice în salvarea fotbalului românesc. „Ar fi un lucru foarte bun să se elimine licenţierea. Economia României trece printr-o perioadă foarte grea şi ar trebui ca cei de la Federaţie să se gândească că nu clubul vrea să nu-şi plătească datoriile, ci conjunctura e de aşa natură. Ar fi o decizie corectă şi benefică pentru fotbalul românesc. Sunt echipe care îndeplinesc toate condiţiile sportive, ar fi păcat să nu se ţină cont. Şi domnul Mircea Sandu ar trebui să se implice mai mult. Dânsul, ca om, s-a realizat tot din fotbal", a spus Ganea.

Tribunalul Comercial va judeca miercuri aprobarea planului de reorganizare al FC „U", însă sunt şanse mari ca decizia să fie anunţată abia joi.

11 cluburi din Primera Division, în insolvenţă

„Treaba asta cu insolvenţa e o vrăjeală", spunea hotărât Florian Prunea, preşedintele CSMS Iaşi, cu referire la decizia lui „U" de a intra în reorganizare. Realitatea e, însă, diferită faţă de opinia fostului internaţional. Digisport.ro a anunţat ieri situaţia cluburilor din Primera Division, unde 11 echipe aliniate la startul acestei ediţii se află în stare de reorganizare judiciară. Celta Vigo, Granada, Malaga, Valladolid, Deportivo La Coruna, Mallorca, Levante, Rayo Vallecano, Betis Sevilla, Real Sociedad şi Zaragoza sunt echipele care au intrat în insolvenţă în ultimul an, datoriile cumulate ajungând la 3,2 miliarde de euro. Spre deosebire de România, Liga Profesionistă din Spania nu a adoptat manualul de licenţiere decât pentru formaţiile care participă în Europa, decizie care, speră oficialii lui „U" şi ai Rapidului, va fi luată şi de şefii FRF.

Etichete
Comenteaza