Viitorul lui “U” se decide în mai

Viitorul lui “U” se decide în mai
Finanţatorul Universităţii, Florian Walter, a vorbit pentru ZIUA de CLUJ despre planurile sale în ceea ce priveşte echipa “Şepcilor roşii”, dar şi despre mult discutata implicare la Petrolul.

Neînvinşi de şapte etape, "studenţii" au ajuns pe locul şase în Liga I şi încă mai speră la calificarea într-o cupă europeană, deşi distanţa faţă de obiectiv s-a mărit la şapte puncte. Asupra viitorului clubului pluteşte de ceva vreme incertitudinea, după ce presa din Ploieşti a insistat în mai multe rânduri că Florian Walter ar putea părăsi pe "U", cu destinaţia Petrolul. Finanţatorul a explicat ieri pentru ZIUA de CLUJ ce se va întâmpla după finalul campionatului.

Walter a lăsat de înţeles că în acest moment nu a luat nici o hotărâre definitivă, dar că prima sa opţiune e continuarea proiectului "U" Cluj. Omul de afaceri a declarat că până pe 20 mai, când se încheie campionatul, se va concentra exclusiv pe echipă, în încercarea de a prinde aproape miraculos locul cinci. "Dacă batem tot acasă şi luăm câte un punct în deplasare mergem în Europa", e convins finanţatorul.

Acesta a declarat însă că după finalul campionatului va analiza paşii următori care s-ar putea îndrepta (sau nu) spre ieşirea din Cluj. "Pe 20 mai tragem linie. Vedem unde am greşit şi ce putem face pe viitor. Nu am decis nimic în acest moment, nu mă întrebaţi de Petrolul. Ceea ce vreau eu e ca oamenii de decizie din acest oraş să se uite puţin în curtea noastră şi să spună «Uite, omul ăsta chiar a făcut ceva. A luat echipa de nicăieri şi a dus-o sus, se bate la Europa». Vreau să simt că oraşul doreşte o Universitatea Cluj foarte puternică. Vreau să ne simţim sprijiniţi. Noi plătim chirii în continuare pentru absolut tot, de la teren de antrenament la sediul clubului. Dacă societatea clujeană sprijină Universitatea nu mă îmbogăţesc eu, ci câştigă clubul", a transmis ieri Florian Walter. Acesta nu a dorit să comenteze mult discutata implicare a sa la Petrolul Ploieşti, club preluat în această iarnă de un om de afaceri prahovean, Daniel Capră, despre care presa locală scria că ar fi un apropiat al lui Walter.

Omul de afaceri a investit, conform spuselor sale, aproximativ 16 milioane de euro în cei trei ani petrecuţi la Universitatea. Echipa a promovat în primul sezon după preluarea de către Walter, iar în stagiunea următoare "U" s-a clasat pe locul opt, dar a urcat o poziţie după retrogradarea Timişoarei. Acum, după 27 de etape, clujenii se află pe locul VI, la şapte puncte de locurile ce duc în Europa, dar neînvinşi de şapte runde.

Laude pentru Dorinel Popa

Fotbalistul adus de la Steaua, dar remarcat la Victoria Brăneşti, Dorinel Popa, a devenit un fel de jolly-joker al Universităţii. Luni, Popa a evoluat ca fundaş dreapta şi a făcut-o foarte bine, după ce până acum mai jucase, în ordine, apărător de bandă stângă, mijlocaş central şi extremă dreaptă. "Mi-a plăcut foarte mult cum a jucat Popa. Băiatul ăsta joacă bine oriunde-l pui. Mi-a plăcut şi Hoban, dar felicit toată echipa pentru dăruire. Păcat că n-am câştigat", a spus Florian Walter.

"Jucăm doar când avem cuţitul la os"

Florian Walter crede că jucătorii săi vor fi motivaţi până la finalul campionatului şi că obiectivul nu e ratat, în ciuda egalului din deplasare cu FC Braşov. Acesta l-a lăudat pe Claudiu Niculescu pentru modul în care a pregătit duelul cu Ionuţ Badea, dar mai ales pentru schimbarea din repriza secundă, când l-a scos pe mijlocaşul Gabriel Boştină şi a mai trimis un vârf în teren, pe Drăghici. "U" juca deja în 10 oameni. "Din păcate, am intrat greu în meciul de la Braşov, asta e boemia Universităţii. Jucăm doar când avem cuţitul la os, aşa s-a întâmplat cu Mureşul, cu Astra, dar şi aseară (luni - n. red.). Cred că am jucat foarte bine tactic împotriva Braşovului, dar am luat acel gol cumva aiurea. Am apreciat foarte mult spiritul de luptă al echipei, Tony şi Grozav, atacanţii noştri, se comportau pe final ca doi mijlocaşi defensivi, făceau ambele faze foarte bine, au depus mult efort. Claudiu (Niculescu - n. red.) a făcut o schimbare excepţională, când l-a trimis în teren pe Drăghici, simţind momentul nostru bun", şi-a lăudat Walter antrenorul.

 

 

Etichete
Comenteaza