Viitorul sună binişor pentru CFR. Remiză la Ovidiu

Viitorul sună binişor pentru CFR. Remiză la Ovidiu
CFR a încheiat sâmbătă la egalitate meciul din prima etapă a Ligii I, contra formaţiei Viitorul Constanţa. Atacanţii titulari, Tade şi Guima, au marcat primele goluri ale feroviarilor din acest campionat.

Start avântat de campionat pentru CFR, care a condus cu 2-0 la Ovidiu, pe noul stadion al Viitorului. Clujenii au speculat două gafe ale apărătorilor gazdă şi avea un avantaj consistent când abia începuse meciul. Tade, echipat încă în tricoul CFR-ului, deşi s-a vorbit toată vara de plecarea lui, a deschis scorul în minutul 12, apoi Guima a împins în plasă mingea centrată de Tiago Lopes, în minutul 15. Elevii lui Gică Hagi au revenit pe tabelă prin două penalty-uri, transformate de Cernat (minutele 33 şi 56). Ambele au fost acordate cu o inexplicabilă generozitate de arbitrul Sebastian Colţescu, primul după un duel Hodorogea - Goian, al doilea după ce Petrucci a pus mâna pe Tănase.

„Cred că arbitrul a greşit. Primul penalty a fost corect acordat, dar al doilea nu a fost. A fost acordat prea uşor. Este şi vina noastră, pentru că în a doua parte puteam marca mai mult. Am avut ocazii, dar nu am reuşit să înscriem. Momentan, nu vorbim despre titlu. Este abia prima etapă. Vom vedea ce va fi pînă la final," a declarat la finalul meciului atacantul Gregory Tade.

La felul în care s-a mişcat, CFR arată ca o formaţie solidă, pregătită să se lupte pentru play-off.

Cum au jucat fotbaliştii aduşi în vară. Dani Coelho a fost folosit fundaş dreapta şi a fost sigur pe partea sa; a preferat să se ocupe de latura defensivă a misiunii sale şi a urcat foarte rar în atac. Lucian Goian a făcut penalty, dar acesta a fost prea uşor acordat; în rest, a jucat bine, compensând lipsa de viteză cu experienţa; promite să facă un cuplu excelent cu Larie. Neluţ Roşu a dat pasa decisivă la golul lui Tade; este un jucător care aleargă mult şi care pasează bine; în repriza secundă a dispărut din joc şi a fost înlocuit. Andrei Mureşan a intrat în locul său şi a arătat lucrurile care se ştiau despre el: că e un jucător sigur, constant, experimentat. Cristian Lopez a jucat puţin, a apucat să arate că are calităţi la o singură fază, când a depăşit doi adversari şi a fost faultat.

Etapa viitoare, CFR va juca pe teren propriu cu ACS Poli Timişoara. Echipa lui Francisc Dican și Dan Matei a pornit în noul sezon competițional cu o penalizare de 6 puncte din cauza datoriilor neplătite.

Viitorul - CFR 2-2 (1-2)
Marcatori: Cernat 33 p, 56 p - Tade 12, Guima 15
FC Viitorul: Buzbuchi - Hodorogea, Cr. Munteanu (Marin '46), Mitrea, Cr. Ganea - Benzar, Filip - Aganovici (Achim '71), I. Hagi (Mitriţă '54), Cernat - Fl. Tănase. Antrenor: Gheorghe Hagi
CFR Cluj: Marc - Dani Coelho, Larie, Goian, Camora - Tiago Lopes, Roşu (A. Mureşan '78), Petrucci, Jakolis - Tade, Guima (C. Lopez '70). Antrenor: Francisc Dican.
Arbitru: Sebastian Colţescu.

Etichete
Comenteaza