Visul american, trăit de un mexican la Cluj VIDEO

Visul american, trăit de un mexican la Cluj VIDEO
Un mexican şi-a pus în cap să construiască la Cluj cea mai puternică echipă de fotbal american din România.

Visul său nu este greu de realizat: chiar în anul înfiinţării, Cluj Crusaders a jucat finala campionatului naţional. În weekend, mexicanul a făcut selecţie: 25 de băieţi zdraveni, care nu s-au lăsat impresionaţi de duritatea acestui sport, au venit să îşi încerce norocul.

Rafael Ruiz a fost jucător şi antrenor de fotbal american în Mexic. În urmă cu 5 ani, când s-a mutat la Cluj împreună cu soţia sa româncă, nici prin cap nu-i trecea că se va reîntâlni cu sportul său preferat. Lucrează în domeniul IT, iar înfiinţarea echipei Cluj Crusaders în 2010 a fost o decizie spontană.

Cluj Crusaders a jucat chiar în 2010 finala campionatului naţional, pe care a pierdut-o cu Bucharest Warriors, războinicii din Capitală. Ascensiunea rapidă e uşor de explicat: în ţară sunt numai cinci echipe de fotbal american.

La selecţia din weekend, Rafael Ruiz a observat că fotbalul american stârneşte un interes din ce în ce mai mare atât între clujeni, cât şi în rândul străinilor care locuiesc în oraş.

Primul meci din acest sezon din cadrul campionatului naţional de fotbal american va avea loc în luna iunie. Clujenii vor juca împotriva leilor din Timişoara. Clujenii nu au deocamdată un sponsor, aşa că fiecare jucător îşi suportă cheltuielile.

Reporter: Andreea Popa
Imagine: Zoli Szucs

Comenteaza