Visul european, la un alt nivel: "Vrem în finala Europa League"

Visul european, la un alt nivel:
Succesul de pe terenul lui Manchester United îi face pe ceferişti să viseze la un parcurs european fără precedent în fotbalul românesc.

„Feroviarii" aşteaptă cu sufletul la gură tragerea la sorţi de pe 20 decembrie şi speră să prindă un adversar accesibil în optimile de finală ale Europa League. Fotbaliştii au şi promis imediat după victoria cu United că vor face totul pentru a ajunge în finala europeană.

Steaua şi Rapid făceau istorie în Europa în sezonul 2006-2007 şi adunau puncte importante în clasamentul coeficienţilor pe naţiuni. Formaţia din Ghencea elimina Rapidul într-un sfert de finală memorabil şi ajungea să dea piept pentru un loc finală cu Middlesbrough. La Bucureşti , Steaua s-a impus cu 1-0, a urmat returul din Anglia unde a avut 2-0, însă englezii au întros miraculos meciul şi s-au impus cu 4-2, ajungând în finală. CFR-ul visează acum la un parcurs asemănător cu cel al Stelei, ba chiar se gândeşte la ultimul act al competiţiei. Echipa a strâns 10 puncte într-o grupă cu United, Galatasaray şi Braga, dar nu s-a putut bucura pentru că la final a încheiat pe locul al treilea. Dezamăgirea este cu atât mai mare, cu cât CFR a învins Manchester United chiar la ea acasă. „Ne-am bucurat două minute până ce ne-am dat seama că am terminat pe trei şi am revenit cu picioarele pe pământ. Este o victorie mare, va rămâne în istoria clubului, dar nu ne putem bucura foarte mult. Ne-am dorit enorm să jucăm terminăm pe locul al doilea, am făcut tot ce am putut, dar asta este, va trebui să ne mulţumim cu Europa League", spus Rafael Bastos imediat după succesul istoric cu United.

Mijlocaşul brazilian a continuat, însă, într-o notă entuziastă şi crede că CFR Cluj poate ajunge foarte departe în acest sezon, pe plan european. „Am ajuns în Europa League şi ne vom opri în finală, acesta este obiectivul nostru. Chiar vorbeam cu ceilalţi colegi în vestiar şi ne gândim la finală acum, orice este posibil. Aşa cum Braga a ajuns într-o finală de Europa League, după ce a terminat pe locul 3 în Liga Campionilor, aşa putem şi noi ajunge în finală. Asta ne dorim şi pentru asta ne luptăm acum", a adăugat fotbalistul CFR-ului.

Felguerias, remarcatul lui Giggs

Căpitanul lui United, Ryan Giggs, a rămas uimit de calităţile lui Mario Felgueiras, pe care îl consideră omul meciului. „Nu i-am subestimat pe cei de la Cluj, am jucat ca să învingem, dar ei au marcat un gol fabulos, un gol imparabil după un şut pe care nu l-ar fi apărat nimeni, şi au avut în poartă un portar extraordinar. A făcut un meci mare, a apărat tot", a declarat Giggs. 7

 

CLASAMENT Grupa H

1. Manchester 12p

2. Galatasaray 10p

3. CFR Cluj 10p

4. Braga 3p

*Galatasaray s-a calificat în urma rezultatelor directe, 3-1 şi 1-1 cu CFR

 

 

Comenteaza