Visul frumos de la EURO 2024 s-a încheiat. România a fost eliminată de Olanda

Visul frumos de la EURO 2024 s-a încheiat. România a fost eliminată de Olanda
| Foto: uefa.com

"Tricolorii" au fost învinși în optimile de finală ale turneului final din Germania, scor 0-3.

România a început curajos la Munchen, iar timp de 15 minute a pus presiune pe apărarea olandeză, în timp ce șutul lui Man (14), trecut puțin peste transversală, a reprezentat cea mai mare ocazie a "Tricolorilor". Treptat, olandezii au avansat în jumătatea de teren a României, iar o pasă între linii ajunsă la Gakpo a destabilizat apărarea, jucătorul lui Liverpool l-a fentat pe Rațiu și mai apoi a șutat la colțul scurt, reușind să îl învingă pe Niță și să deschidă scorul (20).

Elevii lui Edi Iordănescu nu au reușit să își revină din șoc, iar adversarii au dominat clar și au mai trecut în cel puțin două rânduri pe lângă gol. Mai mult, România l-a pierdut și pe Mogoș, accidentat de o intrare dură a lui Dumfries, rămasă nescanționată. În ciuda faptului că "Tricolorii" au revenit în atac în prelungirile reprizei, Olanda conducea la pauză cu 1-0.

Startul actului secund a adus același pressing curajos al echipei naționale a României, însă fără succes. Olandezii au controlat în continuare, iar după ce Van Dijk a trimis în bară (58), Gakpo a marcat din nou, dar golul a fost anulat din cauza unui offside.

Ocaziile au continuat să curgă la poarta lui Niță, în timp ce maniera arbitrului i-a iritat serios pe "Tricolori". Minutul 83 a adus o eroare în apărare, Gakpo a profitat și i-a pasat lui Malen care a trimis în poarta goală. În prelungiri, tot Malen a scăpat pe contraatac, s-a bazat pe viteza sa și a stabilit scorul final, 3-0.

Comenteaza