Vive + Vese = Victorie. Pandurii - "U" Cluj 0-1. VIDEO

Vive + Vese = Victorie. Pandurii -
Universitatea a învins luni seara la Târgu Jiu; se vede luminiţa de la capătul tunelului. „Şepcile roşii" au trei victorii în ultimele patru partide din Liga I şi au urcat pe locul al 12-lea.

Tolba Universităţii se umple de puncte, pe măsură ce conturile fotbaliştilor se golesc. Neplătiţi de patru luni, jucătorii lui Adi Falub au evoluat exemplar la Târgu Jiu şi au învins cu 1-0, scor identic ce cel din etapa trecută, când victima s-a numit CFR.

Nuno Viveiros a marcat golul victoriei, iar Robert Veselovsky a scos un penalty. Ei au fost eroii principali, dar toată echipa a arătat atitudine, până şi tinerii Morar şi Calcan. Criticaţi în trecut, cei doi au conlucrat la reuşita de trei puncte contra Pandurilor.

„U" s-a dus la Târgu Jiu decisă să nu primească gol şi s-a apărat permanent. Aranjaţi pe două linii, clujenii au lăsat puţine breşe în zidul defensiv. Doar Nistor a reuşit, în primele 45 de minute, să spargă blocajul şi l-a întins pe Veselovsky (minutul 34).

O intervenţie bramburită a lui Bambara, cu piciorul şi mâna, le-a adus un penalty gazdelor, în minutul 53. Numai că Veselovsky a fost din nou la înălţime şi a parat şutul lui Mihai Roman. Am pierdut şirul intervenţiilor salvatoare ale portarului slovac, omul sezonului, până acum, la Universitatea. Ocazia se putea răzbuna la poarta cealaltă. Lansat de Morar, Viveiros a încercat un lob de la 18 metri, dar mingea a trecut pe lângă poartă. Partida a continuat în nota de dominare a gorjenilor, însă conlucrarea Morar - Viveiros a dus până la urmă la marcarea unui gol. În minutul 70, portughezul a pus latul elegant, din careu, la centrarea perfectă a atacantului care înscrisese etapa trecută în poarta CFR-ului. Acesta a fost al patrulea gol al lui Nuno Viveiros, golgheterul Universităţii în acest campionat; el are şi trei pase decisive.

VIDEO: Vezi aici cele mai importante momente ale meciului

Dramatismul din final a fost ţinut sub control de oaspeţi, care nu s-au speriat de mingile aruncate la bătaie de Pandurii.

Citeşte aici comentariul LIVE TEXT

„Această victorie ne menţine speranţele de salvare de la retrogradare. A fost un meci greu, am suferit, ne-am chinuit. Am avut şi puţină şansă. Ne-am organizat bine în defensivă, am ştiut ce vrem şi am obţinut ce ne-am propus. Avem probleme în clasament, jucătorii sunt neplătiţi, am jucat fără cinci titulari obişnuiţi, unul a dispărut. Sunt trei puncte de aur. Va fi greu să ne salvăm de la retrogradare, dar dacă vom reuşi, datoria mea faţă de club ar fi împlinită", a spus Adrian Falub.

Pandurii - „U" Cluj 0-1 (0-0)

Marcator: Viveiros 70

Pandurii: Gliwa - Unguruşan, Cordoș, Vasiljevic, Momcilovic - Anton, Pintilii (39 Elton) - Răduț, Nistor, Nicoară (78 Buleică) - Roman (61 Eric). Antrenor: Eduard Iordănescu.

"U" Cluj: Veselovsky - Ciupe, Neag, Skvorc, Bambara - Costin, Munteanu - Viveiros, Cristocea (89 Jovanovic), Morar (84 Van den Broeck) - Lemnaru (59 Calcan). Antrenor: Adrian Falub

Arbitru: Sebastian Colțescu.

 

Etichete
Comenteaza