Vor să “deblocheze” banii de la Ligă: politicienii clujeni sar în apărarea Universităţii

Vor să “deblocheze” banii de la Ligă:  politicienii clujeni sar în apărarea Universităţii
Fanii Universităţii din Asociaţia Şepcile Roşii 1919 s-au întâlnit cu politicienii şi autorităţile locale pentru a discuta despre problemele cu care se confruntă Universitatea Cluj.

Problema cea mai stringentă e legată de drepturile TV, bani pe care Liga Profesionistă de Fotbal refuză în mod sistematic să îi vireze. "Nu avem voie, nu ne permite legea decât să le dăm bani de salarii", a fost explicaţia preşedintelui Ligii, Mitică Dragomir.

Fanii "Şepcilor roşii" s-au întâlnit sâmbătă cu politicienii clujeni, iar aceştia din urmă au promis că vor încerca să ajute Universitatea pe toate căile. "S-au discutat mai multe probleme, cele legate de situaţia lui "U" Cluj şi din punctul meu de vedere, lucrurile sunt clare. Există o datorie care se ştie cu exactitate, e vorba de 29 de milioane de lei, iar acum nu mai poate apărea nimic şi nimeni nu va mai avea scuza că nu poate investi pentru că nu ar fi la curent cu situaţia financiară, cu datoriile Universităţii. Principala problemă care trebuie rezolvată ţine de banii din drepturile TV, pe care LPF-ul am înţeles că nu îi virează pentru că nu îi dă voie ANAF-ul. Vom avea o discuţie luni sau marţi la ANAF (Autoritatea Naţională de Administrare Fiscală) pentru a vedea exact care este problema şi sperăm să reuşim să deblocăm acei bani", a declarat pentru ZIUA de CLUJ preşedintele Consiliului Judeţean, Horea Uioreanu.

Acesta a adăugat că pentru viitorul apropiat, singura soluţie de salvare a clubului ar fi atragerea unui investitor. "Clubul ar trebui să fie preluat, pentru că altfel nu va rezista. În Cluj nu cred că există cineva care să intre în fotbal, nu se bagă nimeni, dar poate veni din exterior. De ce să nu se reia discuţiile cu cei de la Alexandrion, de exemplu?", a mai spus Uioreanu.

La întâlnirea de sâmbătă au participat, pe lângă preşedintele CJ, senatorul PNL, Marius Nicoară, senatorul PDL, Alin Tişe, Aurelia Cristea (deputat PSD) şi Steluţa Cătăniciu (deputat PNL). Dezbaterea a fost moderată de realizatorul Realitatea TV, Rareş Bogdan. 

 

Etichete
Comenteaza