Walter contraatacă!

Walter contraatacă!
Un suporter al Universităţii Cluj e şocat că a fost chemat la poliţie pentru un SMS, pe care-l consideră inofensiv, trimis fostului patron al clubului.

Luni a venit citaţia. Nu era acasă, aşa că a găsit-o lipită pe uşă. Au semnat vecinii pentru primire, prilej să-şi pună întrebări şi să-i creeze o stare de disconfort. Era invitat la sediul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) de pe strada Traian, pentru a da o declaraţie într-un dosar penal. Au urmat ore de stres, de gânduri, de frământări.

"Să fie ceva în legătură cu firma pe care a suspendat-o? Dacă da, ce ar putea fi?". "Ce să caut eu într-un dosar penal?" Pentru siguranţă, a sunat un avocat să-l însoţească la audieri. A fost simplu să-şi aleagă apărătorul, a apelat la viitoarea cumnată.

Miercuri dimineaţă s-a prezentat la IPJ Cluj, unde era aşteptat de inspectorul Călin Miron. Când a auzit speţa, a crezut că e o glumă proastă. Poliţistul i-a explicat că-şi face meseria. Florian Walter, fostul finanţator al Universităţii Cluj, a făcut o plângere penală prin care reclama mai multe SMS-uri primite din momentul când a renunţat la "Şepcile Roşii" şi a plecat cu lotul de jucători şi cu autocarul la Ploieşti. Revolta fanilor a fost amplificată de refuzurile repetate de a vinde echipa. Clubul a intrat recent în insolvenţă, împovărat de datorii şi cu un viitor incert. "Nu fac parte din galeria Universităţii Cluj, sunt un simplu suporter şi am reacţionat ca un fan dezamăgit", a ţinut să precizeze suporterul şi i-a cerut jurnalistului să nu-i dezvăluie identitatea. "Nu-mi place termenul de făptuitor, sunt şocat că se poate începe un dosar penal pentru un SMS inofensiv. Probabil că a primit sute de mesaje, unele or fi fost agresive, mai sunt şi altele la dosar. Al meu nu avea cum să justifice o plângere penală. Chiar şi poliţistul a zâmbit când a văzut despre ce e vorba".

I-a spus inspectorului că i-a expediat două mesaje lui Florian Walter, căruia îi luase numărul de pe un site. Încă le mai avea în telefon. SMS-urile nu-i justificau prezenţa în faţa poliţistului. Ştiţi care e culmea coincidenţei? Pe 13 februarie e ziua de naştere a lui Florian Walter, prilej ca fostului domn Buşcă să i se încarce memoria telefonului cu noi urări. "Nu-mi răspunzi la SMS/ Eu îţi scriu atât de des".

"E o porcărie"

Întrerupem hitul formaţiei "O-Zone" şi revenim la subiect. Primul mesaj l-a trimis în iunie şi nu apare în dosar. "Nu am crezut în viaţa vieţii mele că luăm aşa ţeapă cu domnia voastră. Mi s-a rupt sufletul când am văzut că ne luaţi şi juniorii. <<U>> nu moare. Roata, pătrată să fie, dar tot se întoarce". Roata s-a întors, DIICOT poate depune mărturie. Ajungem şi la SMS-ul incriminat. L-a expediat în octombrie. Fiţi atenţi pentru ce a fost solicitat să dea o declaraţie olografă: "Vinde gunoierule, ne-am săturat de tine şi Mărginean!!!!!" Dacă aţi uitat, vă reamintim că Florian Walter este patronul firmei de salubritate Romprest, care are un contract cu Primăria Sectorului 1 Bucureşti, ca să înţelegeţi de unde vine termenul de gunoier. „Nu văd despre ce infracţiune poate fi vorba. În cazul ameninţării, trebuie ca persoana care depune plângerea să fie ameninţată cu o infracţiune sau o faptă păgubitoare îndreptată împotriva ei, a soţului sau a unei rude apropiate, dacă este de natură să o alarmeze, iar aici nu e cazul. Calomnia şi insulta au fost abrogate, dar oricum calomnia era o infracţiune ce consta în afirmarea sau imputarea în public a unei fapte, iar în această speţă e un raport între expeditor şi destinatar, nu e o chestiune publică", a comentat un avocat specializat în Dreptul Penal.

Cazul e în faza cercetărilor penale, nu se ştie dacă se va începe urmărirea penală. „Îmi cer scuze, dar nu vă pot da detalii. Ştiţi regulamentele", a declarat inspectorul Călin Miron. „Nu se pot oferi informaţii", a reacţionat Anca-Sidonia Bolba, purtătorul de cuvânt al IJP Cluj. „Nu înţeleg ce scop are această acţiune. Walter e sub presiune şi contraatacă? Eu sunt un fan dezamăgit şi el îmi răspunde cu un dosar penal?", şi-a vărsat oful suporterul Universităţii şi a încheiat supărat: „Mi se pare un abuz, o porcărie!". 7

Definiţie DEX

Gunoier - Persoană din serviciul salubrităţii publice care ridică periodic gunoiul depozitat în curţi şi pe străzi

Art. 193 Cod Penal

Ameninţarea- Fapta de a ameninţa o persoană cu săvârşirea unei infracţiuni sau a unei fapte păgubitoare îndreptate împotriva ei, a soţului ori a unei rude apropiate, dacă este de natură să o alarmeze, se pedepseşte cu închisoare de la trei luni la un an sau cu amendă, fără ca pedeapsa aplicată să poată depăşi sancţiunea prevăzută de lege pentru infracţiunea care a format obiectul ameninţării.

Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate. Împăcarea părţilor înlătură răspunderea penală.

 

 

Etichete
Comenteaza