Walter: “Le-am spus jucătorilor la pauză să joace repriza secundă ca pe o finală”

Walter: “Le-am spus jucătorilor la pauză să joace repriza secundă ca pe o finală”
Finanţatorul Universităţii a analizat pentru ZIUA de CLUJ şansele echipei sale de a reintra în obiectivul european şi-l laudă pe Niculescu pentru modul în care a schimbat jocul “studenţilor”.

Fără victorie de nouă etape, Universitatea s-a descătuşat miercuri contra Astrei şi pare să-şi fi regăsit busola pierdută la Mediaş. Pentru prima dată de la revenirea pe Cluj Arena, "studenţii" i-au încântat pe fani, mai ales prin jocul din repriza secundă. Florian Walter a dezvăluit ieri, pentru ZIUA de CLUJ, că le-a transmis jucătorilor, la pauza partidei, să se bată pentru victorie ca şi cum ar face-o într-o finală. "U" a câştigat cu 3-1 contra Astrei, iar Walter crede că obiectivul european încă stă în picioare.

Echipa care pierdea după o evoluţie aproape lamentabilă contra Stelei a arătat că ştie să joace fotbal, uneori chiar spectaculos. Claudiu Niculescu, devenit din golgheter antrenor, a dat dovadă de curaj, jucând pe o carte câştigătoare. Sistemul 1-4-1-4-1 a permis Universităţii să creeze densitate la mijlocul terenului şi să se desfacă foarte bine pe atac. La pauză, scorul era egal, 1-1, dar în repriza secundă "studenţii" s-au descătuşat şi au învins fără emoţii, asta graţie şi super-execuţiei lui Gicu Grozav, fotbalistul momentului la "U". Florian Walter l-a felicitat pe Claudiu Niculescu pentru modul în care a ştiut să-şi motiveze echipa şi să depăşească blocajul cauzat de seria de nouă meciuri fără victorie. "Claudiu are un mare merit pentru că a ştiut cum să vorbească cu jucătorii, cum să le explice şi, foarte important, cum să-i motiveze. Echipa asta nu a uitat fotbalul, dar era blocată. La pauză le-am transmis băieţilor să joace repriza secundă ca pe o finală. Le-am zis că asta e finala lor pentru Europa, care le-ar putea da ocazia să ajungă să joace în ultima etapă, la Vaslui, cu obiectivul pe masă. Am văzut acea descătuşare la golul lui Grozav, toată echipa s-a transformat în bine", a spus ieri Florian Walter.

Universitatea este la şase puncte de FC Vaslui, ocupanta ultimului loc ce duce în Europa, moldovenii pierzând aseară, cu FC Braşov, cu scorul de 0-1. Walter crede că o serie bună de meciuri ar putea duce Universitatea din nou în lupta pentru un loc de Europa League. "Se joacă până la final. Avem acum ocazia să legăm victorii, programul ne permite, şi să urcăm în clasament. Am avut parte şi de o conjuctură nefavorabilă după revenirea acasă, la care nu ne-am fi aşteptat. Noul stadion a pus presiune pe echipă, a fost şi problema gazonului, care ne-a încurcat destul de tare, chiar şi în meciul cu Steaua. Trebuie să profităm de moralul bun şi să batem la Chiajna, deşi ei vin după acea evoluţie de la Petrolul", a mai spus finanţatorul clujenilor.

"Şepcile roşii" au urcat un loc în clasament, până pe 7, graţie victoriei din jocul cu Astra, dar se menţin încă la o distanţă de minim şase puncte faţă de locul cinci, cel pe care se situează Vasluiul. Clujenii vor juca mâine seară, de la ora 21:30, pe terenul revelaţiei Concordia Chiajna. Echipa ilfoveană a reuşit incredibilul miercuri, câştigând cu scorul de 4-3 la Ploieşti, cu Petrolul, după ce gazdele aveau 3-1 în minutul 85. "Studenţii" vor pleca azi cu o cursă aeriană de linie spre Bucureşti, imediat după antrenamentul de la ora 15:30.

Fără Păcurar cu Chiajna

Alex Păcurar a văzut miercuri al şaptelea cartonaş galben al sezonului şi va fi, automat, suspendat pentru o etapă. Mijlocaşul nu va putea evolua, astfel, în jocul cu Concordia Chiajna, de mâine, locul său în primul "11" urmând a fi luat, foarte probabil, de Marian Cristescu. Ex-braşoveanul a început pe bancă meciul contra Astrei, fiind trimis pe teren la mijlocul reprizei secunde. Cristescu a avut cea mai bună evoluţie de când a venit la "U", contribuind decisiv la penalty-ul comis de Mihalache şi transformat de Adi Cristea.

Grozav, acontat încă din Antalya

Florian Walter a dezvăluit ieri că a cerut ca Gheorghe Grozav să fie achiziţionat definitiv de la Standard Liege încă din timpul cantonamentului de iarnă, din Antalya. "Am spus încă de atunci că Grozav va fi un super-fotbalist şi am activat rapid clauza de cumpărare. Nu ştiu şi nici nu mă interesează ce cotă are el acum, important e că e jucătorul nostru. Are calităţi să ajungă mare de tot", a spus Walter. "U" va plăti suma de 150.000 de euro pentru Gicu Grozav către Standard Liege, atacantul în vârstă de 20 de ani semnând un contract pentru încă trei sezoane şi jumătate cu clubul clujean.

 

 

Comenteaza