Walter reloaded: Omul de afaceri îşi reia rolul de patron la „U" şi face primele mutări

Walter reloaded: Omul de afaceri îşi reia rolul de patron la „U
Florian Walter a anunţat, ieri, că se va implica activ în viaţa clubului, aşa cum a făcut-o până la plecarea la Ploieşti, din vara lui 2012. Prima mişcare a fost instalarea lui Mihai Teja în funcţia de antrenor principal.

„Şepcile roşii" au căutat investitor de mai bine de un un an şi jumătate, iar ieri se pare că l-au găsit. Florian Walter, fostul patron al echipei, acţionar majoritar din această vară, şi-a reluat rolul de conducător al Universităţii. Omul de afaceri a anunţat că a luat această decizie ca urmare a modului în care a fost arbitrată partida lui „U" cu ACS Poli, dar şi a situaţiei în care să află echipa în acest moment. Walter a luat şi prima decizie importantă, înlocuindu-l pe antrenorul Gică Barbu cu Mihai Teja.

Din vara lui 2012, când Florian Walter a plecat la Petrolul alături de 18 jucători, la „U" a început dezastrul, totul culminând cu declanşarea insolvenţei, în această iarnă. Omul de afaceri a revenit, însă, în acte, ca şi acţionar majoritar al „Şepcilor roşi", cu o lună înainte ca echipa să fie salvată de la retrogradare de o decizie a Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne. Totuşi, Universitatea rămânea în continuare o echipă scoasă la vânzare, în căutarea unor investitori, lucru anunţat chiar de către Ioan Mărginean, mâna dreaptă a lui Walter şi administratorul special. Cel poreclit „Limoniu" a declarat şi luni, după meciul cu ACS, că e în căutarea unui investitor. „Le transmit suporterilor că până nu găsesc un investitor care să ducă mai departe munca nu mă las, nu plec", a spus acesta, în timp ce fanii strânşi în faţa tribunei VIP îi „urau de bine".

Ieri, mai devreme decât s-ar fi aşteptat oricine, Florian Walter a anunţat că-şi va relua rolul activ în viaţa Universităţii, urmând să se implice serios în obiectivul de salvare de la retrogradare. Acesta a spus că arbitrajul lui Robert Dumitru din timpul partidei cu ACS Poli, dar mai ales modul în care a acordat al doilea penalty, l-au convins că e momentul să se întoarcă. „M-am uitat aseară (luni - n.red) la meci şi m-am enervat cumplit. Acel arbitru şi-a bătut joc de băieţi, de munca lor, a dat un penalty pe care doar el l-a văzut. Un punct ne-ar fi ajutat, e păcat că n-am câştigat. Am decis să mă implic pentru că nu vreau să-mi bat joc de munca mea de aici, de ceea ce s-a construit. Vor fi schimbări, dar prima dată e important ca echipa să aibă o constanţă în evoluţii şi în rezultate. Jucătorii trebuie să ştie că există cineva care are grijă de această echipă", a spus Walter.

Omul de afaceri a făcut deja prima mutare importantă de la revenirea sa la cârma clubului şi l-a instalat pe Mihai Teja în funcţia de antrenor. Fost antrenor secund la Steaua Bucureşti, Standard Liege, Khazar Lankaran sau Petrolul, Teja va fi la prima sa experienţă importantă ca „principal". Tehnicianul în vârstă de 41 de ani a absolvit celebra şcoală de antrenori de la Coverciano şi va debuta pe banca „Şepcilor" vineri, în partida de la Vaslui. „Mihai Teja va fi noul antrenor al echipei. E un om în care eu am mare încredere, un băiat deştept, şcolit la Coverciano, un antrenor modern. E omul potrivit pentru acest moment al Universităţii Cluj. Sper doar să aibă un început bun, e foarte important meciul cu FC Vaslui. E timpul să începem să câştigăm", a mai spus Walter.

Prima partidă din noua eră Walter se va juca vineri, de la ora 21:30, pe terenul FC Vaslui. Meciul va fi în direct la Digisport şi live-text pe ziuadecj.ro.

Fanii îl contestă

Plecarea intempestivă la Petrolul, din urmă cu doi ani, l-a transformat pe Florian Walter în duşmanul peluzei. Fanii l-au înjurat aproape la fiecare partidă, considerându-l vinovat pentru situaţia în care a ajuns echipa favorită. Omul de afaceri a evitat să comenteze prea mult subiectul. „Cum voi fi primit de fani? Cu siguranţă că mă vor înjura, nu am ce face. Important e să susţină echipa, băieţii au nevoie de ei", a spus Walter.

 

Comenteaza