Ziua porţilor deschise: „Şepcile roşii” au liber la meci contra Gaz Metan

Ziua porţilor deschise: „Şepcile roşii” au liber la meci contra Gaz Metan
După mai bine de o lună şi jumătate, stadionul Cluj Arena va fi deschis pentru toţi cei care doresc să-i încurajeze pe „studenţi”. Azi se joacă „U” – Gaz Metan Mediaş, un meci între performerele ultimelor etape în Liga I.

Suporterii Universităţii promit o atmosferă de zile mari maine seară, la meciul cu Gaz Metan Mediaş, primul din luna februarie încoace la care va fi permis accesul general. După două meciuri (şi tot atâtea victorii) disputate doar cu femei şi copii în tribune, „studenţii" vor avea ocazia să dea o reprezentanţie în faţa unui stadion populat cu fani de toate vârstele. Partida dintre „U" şi Gaz Metan, în care clujenii caută a treia victorie consecutivă pe teren propriu, de la ora 20:30, în direct la Digisport şi live-text pe ziuadecj.ro.

Universitatea a obţinut 12 puncte în cele şapte partide disputate în acest an, însă cursa pentru evitarea retrogradării e departe de a se fi încheiat. „Şepcile roşii" au mare nevoie de cele trei puncte şi azi, contra celor de la Gaz Metan Mediaş, pentru a menţine o distanţă confortabilă faţă de zona fierbinte a clasamentului. „U" ocupă în acest moment locul 12, dar se află la numai patru puncte de Concordia Chiajna, prima echipă „sub linie". „Nu am realizat încă nimic. Atunci când vom trece peste planul psihologic de 30 de puncte vom putea discuta şi vom face calcule. Mai avem nevoie de destule puncte pentru a ne salva de la retrogradare", spunea Ionel Ganea, antrenorul Universităţii, imediat după meciul cu Dinamo, 1-1 pe Arena Naţională. „Ganezul" are o singură absenţă, Apostol Muzac fiind suspendat după ce sâmbăta trecută a primit al 9-lea cartonaş galben al sezonului. Nici Viorel Dinu nu este în lotul pentru această partidă, golgheterul ieşind, cel mai probabil, din calculele lui Ganea pentru retur. În schimb, Ianos Szekely s-a pregătit normal în ultimele zile, după problemele musculare care l-au împiedicat să joace cu Dinamo, astfel că ar putea fi măcar pe bancă în acest meci. În aceste condiţii, un prim „11" cu Gaz Metan Mediaş ar putea arăta în felul următor: Boşneag - Ciupe, Ninu, Raţiu, Nicola - Bucşa, Popa - Buleică, Hidişan, Borza - Tony (Dedu).

De cealaltă parte, Gaz Metan Mediaş vine la Cluj după o serie excelentă de partide. „Gaziştii" lui Gheorghe Mulţescu, poreclit „Smurdul" de către Mircea Rednic, pentru modul în care „resuscitează" echipele pe care le antrenează, au ajuns la trei victorii consecutive şi ocupă 10 în clasament, cu 34 de puncte, fără emoţii la retrogradare. Antrenorul Gigi Mulţescu a declarat pentru ZIUA de CLUJ că se aşteaptă la o partidă ofensivă, deschisă, având în vedere că se întâlnesc două echipe aflate într-o formă foarte bună. Mulţescu e la a doua vizită pe Cluj Arena în acest sezon, după ce a învins cu Astra pe „U", scor 3-1. „Va fi un meci mult mai greu, faţă de ce s-a întâmplat în tur, când pregăteam Astra. „U" a devenit o echipă foarte bună, muncitoare, şi care este aşezată excelent în teren. Ionel Ganea face o treabă foarte bună, are şi avantajul condiţiilor de care beneficiază echipa, am înţeles că nu mai sunt probleme cu banii. Nu pot să anticipez un rezultat, eu vreau să câştig, dar repet, vom întâlni o echipă foarte bună", a spus Mulţescu. Antrenorul nu se va putea baza pe fostul „U"-ist, Sebastian Cojocnean, indisponibil din cauza unei probleme musculare.

Partida dintre „U" şi Gaz Metan Mediaş se va disputa maine, de la ora 20:30, în direct la Digisport şi live-text pe ziuadecj.ro.

Un an de la dispariţia profesorului Gheorghe I. Bodea

Pe 18 aprilie 2012 se stingea din viaţă profesorul Gheorghe I. Bodea, unul dintre cei mai cunoscuţi suporteri ai Universităţii, reputat istoric, cel care a scris mai multe volume dedicate echipei clujene. Agora „U", o lucrare compusă din două volume, şi care cuprinde istoria formaţiei din 1919 şi până în zilele noastre a fost printre cele mai celebre lucrări ale sale. „Ideea de "U" nu este o idee de club sportiv, e o idee de a exista pe acest pământ transilvănean. Eu asta am încercat să dovedesc în aceste două volume de Agora U", spunea Gheorghe I. Bodea într-un amplu interviu acordat ZIUA de CLUJ în urmă cu aproape patru ani.

 

Etichete
Comenteaza