Un tânăr designer de obiecte de interior, câștigătorul Programului Rezidența Antreprenorială UniCredit Bank 2024

Un tânăr designer de obiecte de interior, câștigătorul Programului Rezidența Antreprenorială UniCredit Bank 2024

Cea de-a treia ediție a Programului Rezidența Antreprenorială și-a desemnat câștigătorul. După analizarea a zeci de dosare aplicate, tânărul designer Radu Abraham, recunoscut pentru creațiile sale unice, a fost ales pentru a fi consiliat și promovat.

Creațiile sale vor putea fi văzute, timp de o lună, într-un spațiu special amenajat la Iulius Mall Cluj-Napoca, până în data de 10 noiembrie. Cea de-a treia ediție a programului inițiată de Centrul Cultural PLAI (AMBASADA) din Timișoara și este susținută de UniCredit Bank.

Radu Abraham, câștigătorul acestei ediții, este un antreprenor recunoscut pentru creațiile sale unice, unde lemnul, sticla, metalul și plasticul se îmbină într-o estetică îndrăzneață și contrastantă. Obiectele sale transformate în opere de artă, de la noptiere ce amintesc de un majordom sobru până la sfeșnice inspirate de coloanele gotice, îți deschid un univers imaginar în care forma primează, iar funcționalitatea trece pe plan secundar. Procesul său creativ, de la schițele de mână până la prototipurile la scară reală, este o sursă necontenită de inspirație și experimentare. Materialele și limitările lor devin noi oportunități pentru a explora sculptura funcțională și designul sculptural, ambele elemente definitorii ale muncii sale.

”Este o bucurie să vedem proiecte, artiști, antreprenori care transformă contextele pe care le creem în comunități și în experiențe cu impact pentru modele de operare, dar și pentru publicul larg. Ne întărește convingerea și responsabilitatea comună, alături de alte organizații, de a interveni la nivel de societate nu doar cu servicii și produse bancare inovative, dar și cu proiecte multi-disciplinare pentru sectorul creativ și comunitate ”, a spus Anca Ungureanu, director Identitate si Comunicare la UniCreditBank România.

TEMPORARY CONCEPT SPACE este conceptul dezvoltat de Radu Abraham împreună cu Andra Handaric, poate să fie vizitat până la data de 10 noiembrie între orele 10:00 și 22:00 în cadrul Iulius Mall Cluj!

Cei doi artiști au amenajat spațiul Rezidenței Antreprenoriale dorind să simuleze senzația unui spațiu locuit, iar asocierea obiect-haină potențează această idee. Au selectat și integrat în exclusivitate obiecte realizate cu timp, urmând ca până la finalul Rezidenței spațiul și conținutul să transforme organic prin introducerea de noi și diferite obiecte.

”TEMPORARY CONCEPT SPACE este un spațiu-concept temporar în care experimentăm ideea unui dialog creativ spontan printr-o expoziție de obiecte de design și piese vestimentare, pornind de la ideea unui concept store ca perimetru locuit. E un spațiu creat la intersecția a două demersuri artistice care chestionează, în maniere diferite, limitele formă-funcție, material-imaterial, concret-conceptual. Scopul lui este de a crea o punte către un public încă în formare în ceea ce privește consumul de design și de a interacționa cu acesta în vederea promovării producției locale”, a declarat Radu Abraham.

În cele 3 săptămâni rămase până la finalizarea Rezidenței Antreprenoriale cei doi își propun să organizeze o serie de întâlniri și evenimente prin care să aducă publicul mai aproape de procesul tehnologic din spatele activității lor și familiarizarea acestuia într-o măsură tot mai mare cu astfel de obiecte.

Programul Rezidența Antreprenorială UniCredit Bank continuă să fie o platformă valoroasă de interacțiune cu publicul larg pentru antreprenorii din industriile creative și sociale, oferind sprijin concret în creșterea și dezvoltarea afacerilor locale.

*

Programul Rezidența Antreprenorială al Centrului Cultural PLAI din Timișoara este realizat în parteneriat cu UniCredit Bank România, având susținerea partenerului strategic Iulius Mall Cluj-Napoca.

Un tânăr designer de obiecte de interior, câștigătorul Programului Rezidența Antreprenorială UniCredit Bank 2024

Centrul Cultural PLAI (AMBASADA) este un dezvoltator independent marcant din Timișoara, concentrat pe sprijinirea organizațiilor care generează impact pozitiv în societate și pe crearea de proiecte de regenerare urbană care aduc valoare adăugată prin utilizarea practicilor din domeniile cultural, creativ și social.

Radu Abraham (n.1988) este designer de obiect cu o practică aflată la intersecția dintre funcțional și sculptural, utilizând în diferite proporții și asocieri, materiale precum lemn, sticlă, metal sau plastic. Intrigante prin formă, obiectele sale invită privitorul într-un scenariu imaginat, unde adesea funcționalitatea este secundară formei.

Andra Handaric (n.1989) este creator de modă, cu un parcurs care se descrie la interferența dintre artă și design. Ea abordează subiecte legate de interacțiunea individ-societate-divinitate, pe care le transpune atât în activitatea sa ca designer, în piese vestimentare versatile cât și în zona de cercetare și experiment artistic, în instalații și lucrări conceptuale-performance, video.

Comenteaza