Un mix inedit de premiere: Corneliu Porumboiu, Chris Brown, comedie SF şi thriller high-tech VIDEO

Un mix inedit de premiere: Corneliu Porumboiu, Chris Brown, comedie  SF şi thriller high-tech VIDEO
Patru filme pentru gusturi complet diferite se lansează în cinematografele clujene de vineri.

„About Time"

Rachel McAdams revine într-un nou film romantic, de această dată unul SF. După ce împlineşte 21 de ani, Tim află de la tată său un incredibil secret: toţi bărbaţii din familia lui au capacitatea de a călători în timp. Tim va putea să retrăiască orice moment din viaţa lui şi va putea încerca să facă lucrurile altfel până ce va nimeri varianta perfectă. Tim nu poate să schimbe cursul istoriei, dar poate schimba ce se întâmplă sau s-a întâmplat în viaţa lui. Când se mută în alt oraş pentru a învăţa să fie avocat, Tim o cunoaşte pe Mary, o tânără frumoasă, dar foarte nesigură pe ea. El se va folosi în repetate rânduri de călătoria în timp pentru a-şi face viaţa perfectă. De-a lungul tuturor acestor obositoare retrăiri ale momentelor din viaţă, cu scopul de a le îmbunătăţi, Tim îşi dă seama că nu poate scăpa de suferinţă şi că, până la urmă, pentru a-ţi trăi viaţa din plin tot ce trebuie să faci e să trăieşti prezentul.


Rulează la Cinema Florin Piersic, Cinema City Iulius şi Polus

„Când se lasă seara peste Bucureşti sau metabolism"

Cel mai nou proiect al lui Corneliu Porumboiu e un film despre film filmat pe film. Suntem în mijlocul filmărilor. Paul, regizorul, are o relaţie amoroasă cu Alina, o actriţă dintr-un rol secundar. A doua zi se vor filma ultimele scene în care apare Alina. Paul se hotărăşte să filmeze o scenă nud cu ea. Paul se trezeşte de dimineaţă, plin de îndoieli, şi îşi schimbă planurile: în loc să filmeze scena nud, îi spune producătorului că are o criză de ulcer. Apoi îşi ia o zi liberă pentru a se întâlni cu Alina. Treptat, filmul se întrepătrunde din ce în ce mai mult cu viaţa reală, iar filmarea ia o turnură neaşteptată.

Rulează la Cinema Florin Piersic, Cinema City Iulius şi Polus

„Paranoia"

Harrison Ford şi Gary Oldman se duşmănesc în „Paranoia". După ce comite o eroare profesională gravă din dorinţa de a avansa în cadrul companiei, un tânăr (Liam Hemsworth) este luat deoparte de către experimentatul şi machiavelicul lui şef care îi face o propunere neobişnuită. Dacă nu vrea să ajungă la tribunal, tânărul trebuie să se infiltreze într-o corporaţie concurentă din domeniul telecomunicaţiilor şi să fure secretele acesteia, sabotând-o din interior. O aventură de o noapte îl aduce pe protagonist într-un joc foarte periculos, căci femeia e angajată tocmai la corporaţia pe care el vrea să o saboteze. n
Rulează la Cinema City Iulius şi Polus

„Battle of the Year: The Dream Team 3D"

Tipul de mişcare cultural-artistică street dance s-a extins peste tot în lume şi găşti dintr-o mulţime de oraşe se antrenează din greu pentru a forma cele mai bune echipe de dansatori. Americanii au concurenţă puternică din Europa şi Asia. Bătălia Anului între echipe de street dance din toată lumea se organizează în Franţa şi e echivalentul Jocurilor Olimpice în acest domeniu. O gaşcă de băieţi americani încearcă să câştige premiul cel mare antrenându-se într-un stil ca de armată. Dar sunt ei, oare, cu adevărat o echipă? În film apare Chris Bown, fostul iubit al cântăreţei Rihanna.

Rulează la Cinema Florin Piersic, Cinema City Iulius şi Polus

Cronică de film "Love Building": filmul românesc indepedent cu cel mai bun debut în cinema

Două înşelări, şapte incompatibilităţi, o rutină, o impotenţă, o frigiditate, un copil... cam aşa sunt rezumate problemele de cuplu în tabăra de reparat relaţii "Love Building".

Simplu, pragmatic, chiar sec. Fiindcă aşa e eficient. Şi orice terapie sau tratament poate începe doar după ce s-a acceptat faptul că există o problemă. Acum, nu săriţi repede în sus să strigaţi că un copil nu poate fi o problemă, ci doar o bucurie, fiindcă destule cupluri de părinţi cu copil mic ştiu că intimitatea dintre parteneri se cam duce naibii după naştere şi că timpul şi atenţia pe care cei doi şi-o acordau înainte se îndreaptă spre bebeluş, iar relaţia de cuplu rămâne să se hrănească din amintirile clipelor frumoase petrecute în doi. Poveştile celor 14 cupluri din "Love Building" au fost scrise la trei perechi de mâini, de trioul de scenariste Oana Răsuceanu, Iulia Rugină, Ana Agopian şi jucate de 31 de absolvenţi ai celei de-a cincea generaţii a Şcolii Actoriedefilm.ro. Cei trei actori consacraţi, Dragoş Bucur, Alexandru Papadopol şi Dorian Boguţă, sunt trainerii taberei de reparat relaţii şi îndrumă cele 14 cupluri, la fel cum în realitate i-au îndrumat pe studenţii Şcolii Actoriedefilm.ro. Aportul creativ al atâtor oameni a asigurat prospeţimea filmului şi un ritm rapid de schimbare a replicilor, dar şi a situaţiilor.
O surpriză foarte plăcută e piesa "In Your Eyes" a formaţiei Grimus din Cluj, care apare pe coloana sonoră din film şi a fost cântată live la finalul avanpremierei filmului de la Cluj. Muzica originală din "Love Building" e compusă de Local Heroes (Mihai Dobre & Alex Pop). Comedia, plină de francheţe, a atras în week-endul de debut, peste 10.000 de spectatori în sălile de cinema. Şi nu e de mirare, căci ajungi să te identifici până şi cu cuplul de actori porno, a căror viaţă sexuală a ajuns să fie doar muncă, fără plăcere. "Nu mai fac sex acasă. E ca o muncă de birou, când toată ziua dai mailuri şi după aia ajungi acasă şi nu mai ai chef să dai alte mailuri". Păi, nu?


"Love Building" mai rulează la Cinema City Polus şi Iulius

La Cinema Victoria au loc două evenimente ce aduc 30 de filme în perioada 20-26 septembrie. Cele mai bune filme de la Mediaş Central European Film Festival 7<1 editia a III a şi Noaptea Albă a Filmului Românesc, care ajunge la Cluj vineri, 20 septembrie, şi aduce proiecţii cu intrare liberă.

Raluca Bugnar

Comenteaza