10 lucruri pe care le poţi obţine gratis. Uneori îți trebuie noroc, alteori nici măcar
- Scris de Teodora Demian
- 27 Iun 2014, 17:36
- Utile
- Ascultă știrea
1. Telefoane mobile
Industria telefoniei mobile se dezvoltă într-un ritm alert. Zilnic apar noi modele de telefoane, cu tehnologii din ce în ce mai avansate. Dacă la lansare, fiecare este o vedetă, iar preţul de vânzare este uneori exorbitant, după câteva luni, sunt devansate de alte modele, mai noi, mai performante, mai atrăgătoare, iar preţul acestor telefoane scade considerabil. Mai mult, companiile de telefonie mobilă se întrec între ele pentru a oferi cea mai bună ofertă prin care să atragă noi clienţi, motiv pentru care adesea pot fi găsite telefoane ale căror preţ este de doar zero lei. Bineînţeles, vin la pachet cu diferite abonamente, însă dacă nu sunteţi deranjaţi de această condiţie şi nu ţineţi morţiş să aveţi cel mai nou model, puteţi oricând să vă luaţi un telefon nou, pe gratis.
2. Vacanţe
Nici nu începe bine sezonul estival, că agenţiile de turism şi invadează piaţa cu oferte care de care mai avantajoase. Pentru a-şi promova şi mai puternic imaginea, multe dintre ele pun în bătaie vacanţe în zone exotice, cu toate costurile acoperite, care pot fi obţinute prin concurs, de către oricine atent și/sau norocos.
3. Bilete la evenimente
Organizatorii de evenimente (concerte, conferinţe, seminarii, etc) fac adesea parteneriate cu diverse instituţii media prin care, în urma unui concurs, oferă bilete de intrare gratuite la evenimentele lor. De obicei, se colaborează cu mai multe entităţi, existând mai multe concursuri derulate în paralel, astfel că le puteţi vâna oricând şi să reuşiţi să obţineţi acces la ele, fără să trebuiască să vă uitaţi în portmoneu.
4. Filme şi seriale TV
Vizionarea de filme şi seriale TV este una dintre cele mai răspândite moduri de relaxare. Din varii motive, nu veţi putea să ajungeţi de fiecare dată la proiecţia filmelor de la cinema sau să prindeţi serialul în momentul difuzării la TV. Din fericire, există site-uri specializate pe găzduirea filmelor şi serialelor TV, care pot fi accesate şi vizionate online de către oricine, fără nici o cheltuială.
5. Aplicaţii pentru smartphone-uri
Aplicaţiile gratuite pentru telefoanele mobile se găsesc pe toate gardurile. Indiferent despre ce tip de aplicaţie este vorba, şansele ca acestea să fie, sau să aibă o aplicaţie asemănătoare în funcţionalitate, gratuite, sunt foarte ridicate.
6. Cărţi
În general, cărţile au preţuri destul de mari. Totuşi, în ultimul timp, schimburile de cărţi au devenit din ce în ce mai frecvente. Dcaă mergeţi pe la târgurile de carte sau pe la evenimentele de promovare a lecturii, veţi avea, mai mult ca sigur, oporunitatea de a obţine o carte nouă, pe care să o citiţi. Tot ce trebuie să faceţi este să oferiţi şi voi, la rândul vostru, una dintre cărţile pe care le-aţi citit şi nu mai aveţi nevoie de ea.
7. Haine
Înnoirea garderobei, deşi este o activitate plăcută, este şi una costisitoare. Soluţia pentru a avea haine noi, fără să rămâneţi cu buzunarul gol, este de a participa la schimburile de haine. Cu toţii aveţi cel puţin câte un articol de îmbrăcăminte pe care, deşi l-aţi cumpărat, a rămas uitat undeva în dulap, nepurtat. În loc să-l lăsaţi să se umple de praf, puteţi să mergeţi cu el la evenimentele de schimb de haine şi, în locul lui, să vă alegeţi un alt articol.
8. Muzică
Tot mai mulţi artişti aleg să-şi ofere piesele în mod gratuit către fani, acestea putând fi descărcate de pe site-urile lor în câteva minute; unii dintre ei, oferă întregi albume care pot fi downloadate pe gratis. Pe lângă asta, există site-uri, precum iTunes sau LastFm şi care au o bază de date destul de extinsă de piese ce pot fi descărcate fără nici un cost.
9. Programe anti-virus
Deşi cumpărarea unui soft anti-virus performant poate fi costisitoare, nu există nici un motiv pentru care să vă lăsaţi computerele neprotejate în faţa viruşilor informatici. Majoritatea companiilor care dezvoltă astfel de programe oferă variante de bază, suficient de bune pentru protejarea computerelor personale, pe gratis. Cu o simplă căutare pe Google se pot găsi numeroase programe anti-virus, uşor de descărcat şi instalat şi care nu necesită cheltuirea nic unui leu.
10. Mostre gratuite
În cazul în care vreţi să încercaţi un produs nou, dar nu sunteţi siguri că merită să daţi banii pe el, folosirea mostrele gratuite sunt o bună modalitate de a vă da seama dacă merită sau nu. De la alimente la articole de machiaj, parfumuri, detergenţi, produse casnice, medicamente ş.a., foarte multe produse au mostre pe care le puteţi lua din farmacii şi supermarketuri şi astfel, să testaţi produsele.