Clujul şi alte 33 de judeţe, sub cod galben de ploi şi vijelii

Clujul şi alte 33 de judeţe, sub cod galben de ploi şi vijelii
Administraţia Naţională de Meteorologie a emis un cod galben de ploi şi vijelii, valabil de joi seara şi până vineri dimineaţa.

Atenţionarea meteorologică este valabilă de joi, 10 iulie, de la ora 18:00 şi până vineri, 11 iulie, la ora 09:00. 

Potrivit avertizării, instabilitatea atmosferică  va fi accentuată în seara zilei de joi şi în noaptea de joi spre vineri, la început în Crişana, Banat, Oltenia şi zonele de munte, apoi şi în cea mai mare parte a Munteniei şi jumătatea de nord a Moldovei.

Vor avea loc averse cu caracter torenţial, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, ce vor lua şi aspect de vijelie şi căderi de grindină.

Cantităţile de apă vor depăşi local 20-25 l/mp şi izolat 50-60 l/mp. 

Avertizarea cod galben a fost emisă pentru Cluj şi 32 de alte judeţe ale ţării, plus Capitala, cu excepţia judeţelor Satu Mare, Vaslui, Galaţi, Brăila, Ialomiţa, Călăraşi, Tulcea şi Constanţa, unde ar putea să plouă, dar pentru intervale scurte de timp.

Vineri, 11 iulie, în intervalul orar 09:00-23:00, rămân sub avertizare cod galben 28 de judeţe ale ţării, printre care şi Clujul. 

Potrivit Autorităţii Naţionale de Meteorologie, vor fi intervale cu instabilitate atmosferică accentuată în jumătatea de nord a ţării şi în zona de munte. Se vor semnala şi averse ce vor avea caracter torenţial, se vor semnala descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului cu aspect de vijelie şi căderi de grindină.

Cantităţile de apă vor depăşi local 20-25 l/mp şi izolat 40-50 l/mp.

 

Comenteaza