Boabele anti-CANCER. Ajută la SLĂBIT, protejează INIMA şi înlătură STRESUL

Boabele anti-CANCER. Ajută la SLĂBIT, protejează INIMA şi înlătură STRESUL
Numeroşi specialişti recomandă aceste seminţe pentru o mulţime de probleme, în special pentru cele asociate cu o digestie lentă, dar şi pentru prevenirea cancerului, fiind o bogată sursă de Omega 3.

Semințele de in sunt foarte bogate în vitamine, minerale, magneziu și mangan, fibre, fitochimicale, multe dintre acestea incluzând antioxidanți.

Protejează inima. Stimulează funcţia arterială şi previn formarea trombilor în vasele sangvine.

Te scapă de constipaţie. Dacă ai probleme cu digestia şi suferi frecvent de constipaţie, seminţele de in acţionează rapid şi eficient. Datorită conţinutului bogat în fibre, ele au un uşor efect laxativ, stimulează digestia şi ajută la eliminarea toxinelor din organism. Sfat: macină seminţe de in şi ia câte o linguriţă în fiecare dimineaţă (cu apă) pe stomacul gol.

Scad colesterolul şi trigliceridele. Studiile recente arată că un consum frecvent de seminţe de in (aproximativ 50 g pe zi) poate contribui la reducerea nivelului de colesterol în cazul persoanelor care suferă de hipercolesterolemie.

Combat migrenele. Seminţele sunt considerate un remediu eficient pentru migrene.

Atenuează simptomele sindromului de colon iritabil. Datorită conţinutului bogat în fibre, seminţele de in sunt indicate persoanelor care suferă de sindromul de colon iritabil.

Atenuează durerile menstruale. Proprietăţile benefice ale seminţelor de in au puterea de a diminua frecvenţa şi intensitatea durerilor menstruale.

Menţin fierea sănătoasă. Specialiştii au constatat că seminţele de in ajută la prevenirea şi chiar la eliminarea calculilor biliari (pietre la fiere).

Înlătură starea de oboseală, stresul şi insomniile. Seminţele de in sunt benefice şi pentru sistemul nervos, contribuind la combaterea oboselii, controlarea stresului şi îmbunătăţind calitatea somnului.

Te ajută să slăbeşti. Fibrele din seminţele de in interacţionează cu asimilarea grăsimilor, contribuind la pierderea în greutate. De asemenea, acizii grasi omega 3 din seminţele de in scad pofta de mâncare şi stimulează arderea caloriilor.

Previn apariţia cancerului de colon, sân şi prostată. Seminţele de in sunt una dintre cele mai bune surse de lignani, substanţe care previn în special cancerul de prostată şi pe cel de colon.

Întârzie îmbătrânirea oaselor și a pielii. Semințele de in vă fac pielea mai frumoasă. Curăţă foarte bine epiderma și înlătură acneea comună. Puteți apela chiar la o mască naturală pentru față. Puneți două-trei linguri cu făină din semințe de in peste două linguri de apă. Amestecați pasta și apoi aplicați-o pe față. Țineți tratamentul timp de 15-20 de minute. Apoi spălați tenul foarte bine cu apă călduță. Poate fi folosit și sub formă de gomaj.

Pe lângă faptul că te menţin sănătos, seminţele de in pot fi consumate presărate peste salată, în cerealele cu lapte consúmate la micul dejun şi poţi prepara pâinici din seminţe de in, păstrând intacte substanţele nutritive.

 

Comenteaza