Mai tare ca HIGHLANDER. A rămas în fruntea TVR şi după ce a dat de gard Eurovisionul

Mai tare ca HIGHLANDER. A rămas în fruntea TVR şi după ce a dat de gard Eurovisionul
Criticat dur în scandalul Eurovision, şeful TVR Cluj a rămas în funcţie şi după ultima evaluare la care a fost supus.

Romei Couţi, cel care conduce TVR Cluj de 13 ani, a rămas în funcţie şi după ultima evaluare la care a fost supus. A luat unul dintre cele mai mici punctaje dintre managerii studioului, dar şi-a păstrat fotoliul. Surse din televiziunea publică dau ca sigur faptul că pentru ca şeful TVR Cluj să nu fie schimbat a intervenit din nou cineva din guvern.

Iată notele obţinute la evaluare de managementul studioului clujean:
• Couti Romeo, coordonator cu atribuţii de director - 86,50 puncte
• Adrian Rozenberg , coordonator cu atribuţii de producător executiv - 94,70 puncte
• Pakai Eniko, coordonator cu atribuţii de producator executiv minorităţi - 94,90 puncte
• Mircea Matiş, coordonator cu atribuţii de şef serviciu economic - 94,30 puncte
• Olimpiu Pop, coordonator cu atribuţii de şef serviciu tehnic 81,90 puncte
Scorul minim, care ar fi dus la pierderea postului, a fost de 75 de puncte. Cum se observa, Couti a fost al doilea de la coada.

Romeo Couţi are o imagine foarte proastă printre angajaţii de la TVR Cluj, care îi reproşează haosul din instituţie şi lipsa de idei. În schimb, până de curând, Couţi avea o imagine bună la centru. Acest lucru s-a schimbat dramatic în 2015, când şeful TVR nu s-a implicat în aducerea la Cluj a selecţiei pentru Eurovision. El a fost criticat de reprezentanţii primăriei şi de politicieni precum Aurelia Cristea şi Alin Tişe. Ca urmare, Radu Carp, membru al Consiliului de Administraţie al SRTv, i-a solicitat public să facă dovada că a contactat administraţia locală din Cluj-Napoca pentru organizarea Eurovision în acest oraş, aşa cum i se ceruse de şefii SRTv, o dovadă pe care Couţi nu a putut să o producă.

Radu Carp a făcut această solicitare "în contextul în care Primăria Cluj a precizat că nu a existat nicio comunicare instituţională cu Televiziunea Română sau staţia regională a acesteia, TVR Cluj, cu privire la posibilitatea de a organiza acest eveniment la Cluj".

Finala selecţiei naţionale a concursului Eurovision 2015 va avea loc pe 8 martie, în Sala Polivalentă din Craiova.

 

Comenteaza