Prognoza meteo în intervalul 12-25 octombrie

Prognoza meteo în intervalul 12-25 octombrie
Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a dat publicităţii prognoza meteo pe următoarele două săptămâni, în intervalul 12 - 25 octombrie.

În Transilvania, în primele zile ale perioadei de referinţă vremea va fi deosebit de rece pentru aceasă perioadă din an, astfel că maximele temperaturii aerului vor fi de 6-10 grade, iar minimele de 2-5 grade, în medie regională, dar cu valori mai mici în depresiuni, unde vor fi uşor negative.

În perioada 14 - 18 octombrie vremea se va încălzi apreciabil, în special în vestul regiunii, urmând a se înregistra valori medii de 14-17 grade ziua şi 6-9 grade noaptea.

Pe parcursul celei de-a doua săptămâni este estimată o nouă scădere de temperatură, dar valorile vor fi în general apropiate de cele climatologic specifice pentru ultima decadă de octombrie.

Probabilitatea pentru precipitaţii locale va fi mai mare la începutul intervalului, când în estul
regiunii mai sunt posibile şi lapoviţe şi din nou după data de 19 octombrie.

Image and video hosting by TinyPic

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

 

Comenteaza