Află cum va fi vremea de 1 mai. Prognoza meteo

Află cum va fi vremea de 1 mai. Prognoza meteo
Administraţia Naţională de Meteorologie a dat publicităţii prognoza meteo pe următoarele două săptămâni, până în prima zi a lunii mai.

În Transilvania media temperaturilor diurne va scădea semnificativ în primele patru zile ale intervalului de prognoza, ajungând de la 27 la 13 grade, apoi va creşte, menţinându-se în jurul a 17 grade până pe 26 aprilie, urmând ca în intervalul 27 aprilie - 1 mai să fie de 14 - 16 grade.

Tendinţa regimul termic mediu nocturn este tot de scădere semnificativă, de la 9 grade în primele două nopţi la valori apropiate de 0 grade pe 21 şi 22 aprilie, când vor fi condiţii de brumă. Ulterior, media temperaturilor minime nu va avea modificări semnificative până pe 1 mai şi se va situa între 2 şi 6 grade.

Meterologii avertizează că pe 19 şi 24 - 25 aprilie va ploua pe arii extinse şi moderat cantitativ, iar ploi în general slabe se vor semnala, temporar, pe parcursul celei de-a doua săptămâni.

Image and video hosting by TinyPic

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

Comenteaza