Fructul cu gust de carne

Fructul cu gust de carne
Jackfruit va fi vedeta anului 2017, spun nutriţioniştii şi bucătarii americani. Plin de nutrienţi, acest fruct poate înlocui cu succes carnea. Ba mai mult, are şi cam acelaşi gust dacă este gătit.

Jackfruit este originar din Asia de Sud Est, mai exact India, şi este cel mai mare fruct care creşte într-un copac.

De asemenea, este singurul fruct care poate fi consumat necopt, copt, crud sau gătit. Sutele de seminţe din interior sunt foarte hrănitoare, conţin fier, potasiu, calciu şi proteine, iar pulpa, multă vitamina C. Este motivul pentru care a fost numit  "fructul miracol".

Când este consumat crud, gustul său este o combinaţie între ananas şi pară. Gătit, ai impresia că mănânci carne, iar textura este asemănătoare cu cea a fripturii de porc. Este folosit ca substitut al cărnii în farfuriile cu nachos şi tacos. În Asia, se prepară chipsuri din acest fruct, suc, curry, îngheţată sau se serveşte la grătar. 

Comenteaza