Vă plac roşiile? Iată ce beneficii au pentru sănătate

Vă plac roşiile? Iată ce beneficii au pentru sănătate

Menţinerea sănătăţii pielii

Roşiile ajută pielea să îşi menţină aspectul estetic. Beta carotenul din aceste legume, regăsit şi în alte legume precum morcovii sau cartofii dulci, au o acţiune protectoare asupra pielii, în faţa acţiunii nocive a radiaţiilor UV. De asemenea, licopenul conţinut de roşii încetineşte procesul de îmbătrânire a pielii şi reduce riscul apariţiei cancerului cutanat.

Întărirea oaselor

Vitamina K şi Calciul, doi nutrienţi furnizaţi de roşii, sunt excelenţi factori de fortificare şi regenerare a ţesutului osos. Licopenul din roşii s-a dovedit util în îmbunătăţirea masei osoase, aceasta fiind o cale excelentă de prevenire a osteoporozei.

Reglarea nivelului glicemiei în sânge

Roşiile sunt o sursă bogată de crom, mineral care reglează nivelul glicemiei în sânge şi inhiba poftă de alimente dulci.

Îmbunătăţirea vederii

 Vitamina A din roşii poate să îmbunătăţească acurateţea vederii şi să prevină afecţiunile văzului. Un demers ştiinţific de specialitate a demonstrat că un consum regulat de roşii reduce riscul apariţiei degenerării maculare, o afecţiune gravă şi ireversibilă a ochilor.

Menţinerea sănătăţii părului

 Întrucât furnizează cantităţi semnificative de vitamina A, roşiile sunt responsabile şi pentru menţinerea sănătăţii părului, ajutând podoabă capilară să rămână rezistentă şi strălucitoare.

 

Comenteaza