Coriandrul. Cinci beneficii pentru sănătate

Coriandrul. Cinci beneficii pentru sănătate
Coriandru sau dhania este un condiment folosit in cele mai multe bucatarii, in special in tarile asiatice. Coriandru nu doar adauga un plus de aroma ci este si foarte bun pentru sanatate.

1. Diabetul zaharat. Vrei sa lupti natural impotriva diabetului? Ei bine, coriandru va poate ajuta. Cercetatorii au demonstrat ca extractul din frunze de coriandru are anumiti compuși care atunci cand sunt eliberati in sange provoaca insulina anti-hiperglicemica, activitate specifica insulinei, care ajuta la mentinerea nivelului zaharului din sange sub control. Deci, tot ce aveti de facut este sa adaugati cateva frunze de coriandru la mesele dvs si veti pastra diabetul zaharat sub control.

2. Colesterolul. Doresti sa reduci in mod natural nivelul colesterolului? Nivelurile de colesterol sunt de multe ori verificate in timpul controalelor la medic. Frunzele de coriandru contin un compus numit coriandrin, care ajuta la manipularea metabolismul lipidic prin reducerea nivelului de colesterol. Mai mult de atat frunzele sunt ambalate cu antioxidanti, care ajuta, de asemenea, sa pastreze nivelul colesterolului sub control. Cercetatorii au demonstrat ca frunzele de coriandru reduc cantitatile de colesterol și trigliceride din corpul uman. Frunzele au un efect foarte puternic asupra modului in care organismul digera alimentele și absoarbe grasimile, ceea ce il face un medicament perfect natural pentru a mentine nivelul colesterolului sub control.

3. Infectia. Coriandru are un compus antibiotic foarte puternice și uleiuri volatile, care actioneaza ca agenti antimicrobieni foarte eficienti. Acești compuși se gasesc in special in frunzele proaspete de coriandru nefierte. De asemeni frunzele pot fi utilizate pentru tratarea infectiilor fungice si bacteriene.

4. Imunitatea. Coriandru este o modalitate foarte buna de a ajuta sistemul imunitar. Fiind un agent antibacterian și antifungic, coriandru este exact ceea ce aveti nevoie atunci cand vine vorba de a combate infectia.

5. Insomnia. Vrei sa ai un somn mai bun? Coriandru are proprietati sedative. In acest caz, nu numai frunzele sunt foarte bune, dar si semintele au aceste efecte sedative. Uleiurile esentiale prezente in coriandru produc un efect sedativ-hipnotic in corp, calmeaza nervii și aduce toate substantele chimice din corp intr-o balanta perfecta pentru organism.

 

Comenteaza