Cireşele - 5 beneficii pentru sănătate

Cireşele - 5 beneficii pentru sănătate
Beneficiile cireselor pentru sanatate reies din multitudinea de proprietati curative ale acestor fructe.

- Imbunatatirea calitatii somnului. Ciresele sunt o sursa naturala de melatonina, hormonul care scade temperatura corporala si induce starea de somnolenta propice odihnei de calitate. Un studiu la care au participat numerosi voluntari a descoperit ca persoanele care au baut zilnic 30 ml de suc natural concentrat de cirese, au dormit mai bine pe timpul noptii. In plus, melatonina din cirese este absorbita mai usor de organism, comparativ cu cea din suplimentele alimentare clasice.

- Pierderea rapida in greutate. Cercetatorii Universitatii din Michigan, SUA, au supus cobaii de laborator unei diete bogate in grasimi, suplimentata cu un numar egal de calorii din cirese si unul din carbohidrati. Chiar daca soarecii au ingerat acelasi aport caloric, cei care au mancat cirese au depus mai putina grasime corporala. Antocianinele din cirese activeaza o molecula cu rol stimulator in procesul de ardere a grasimilor si de reducere a tesutului adipos.

- Prevenirea imbatranirii premature. Ciresele sunt bogate in doi flavonoizi importanti, izoqueritrina si queritrina, ce ajuta la eliminarea efectelor negative provocate de stres asupra celulelor.

- Tratarea migrenelor. Ajutand la reducerea inflamatiilor in corp, antocianina si bioflavonoizii din cirese trateaza eficient migrenele, avand un efect similar cu aspirina sau ibuprofenul.

- Prevenirea tulburarilor de memorie. Ciresele sunt numite alimente ale creierului, contribuind la sanatatea sistemului nervos.

 

Comenteaza