Sfaturi utile pentru a facilita somnul copiilor în fiecare seară

Sfaturi utile pentru a facilita somnul copiilor în fiecare seară
Probleme privind copiii apar mereu, dar sunt soluții, uneori amuzante, care ajută la educarea acestora, care vă scapă de pierderea de energie, nervi și timp. Câteva sfaturi pentru a vă convinge copilul să meargă la culcare și să aibă un somn liniștit.

Nu este bine să cicăliți copilul în fiecare seară, să-l certați cu privire la ora de culcare. Trebuie să-i fixați o oră anume pentru somn, pe care el să o respecte, să înțeleagă că ține de programul pentru odihnă. Puteți folosi ceasul pentru a vă trimite copilul la culcare, îl puteți programa să sune la ora stabilită pentru somn și astfel copilul va ști că a venit timpul să meargă în pat pentru că e târziu.

Faceți un compromis pentru copilul prea alintat și stați cu el până adoarme. Acest lucru îl va liniști, dar nu este bine însă să devină un obicei pentru el, uneori este posibil să nu aveți timp suficient pentru a face și acest lucru.

Copii au nevoie de atenție și afecțiune de aceea este bine să le citiți o poveste (care le va face plăcere, îi va calma și adormi) și să-i culcați alături de una sau două jucării de pluș preferate. Le puteți spune că ursulețul sau cățelușul a adormit înaintea lor pentru a-i convinge să dormă și ei.

Cumpărați-le o lenjerie de pat cu imprimeu deosebit, cu imagini ale unor personaje din desene animate, din filmele lor preferate sau din poveștile pe care deja le cunosc. Culoarea lenjeriei de pat este importantă pentru starea de spirit a unei persoane, de aceea un astfel de produs trebuie ales cu atenție. Pentru un somn liniștit contează și lenjeria de pat, mai ales dacă este realizată din fibre naturale și are un imprimeu interesant pentru copil.

Pe Internet sunt magazine care comercializează produse de acest gen, pentru cei interesați de astfel de informații recomand astfel de site-uri online unde putem găsi și lenjerii pentru copii Disney dar și alte variante de lenjerii de pat, realizate din țesături diferite, din fibre naturale dar și sintetice. Sunt recomandate și cuverturile de pat pentru cei mici, care sunt fabricate din materiale diferite și au imprimeuri foarte frumoase. Fibrele naturale sunt ideale pentru lenjeriile de pat de orice fel pentru că au proprietăți speciale, cele mai indicate sunt fibrele din bumbac, in, mătase și bambus.

Proprietățile igienice, mecanice și de absorbție ale fibrelor naturale contează, ele asigură confortul și calitatea țesăturii. Dacă lenjeriile de pat sunt realizate din țesături din fibre naturale prin prelucări tehnologice adecvate, se obțin produse de înaltă calitate cu un aspect final atrăgător, care satisfac dorințele consumatorilor. La țesăturile din fibre naturale nu apare încărcarea electrostatică, acest fenomen de electrizare statică se produce în timpul folosirii unui produs și influențează confortul senzorial, favorizează murdărirea cu impurități, scame și praf. Lenjeria de pat trebuie să fie de calitate superioară, iar patul trebuie să fie plăcut pentru copii, să aibă o saltea confortabilă, pentru ca aceștia să aibă somnul liniștit.

Copii au pielea mai sensibilă decât adulții, de aceea trebuie ca lenjeria de pat să fie din bumbac 100% și nu din țesături din fibre sintetice. De o largă utilizare se bucură și fibrele acrilice, acestea oferă un tușeu plăcut produsului (este moale, plăcut la atingere și nu se șifonează). Uneori fibrele acrilice se amestecă cu bumbacul sau cu mătasea și astfel se folosesc pentru realizarea lenjeriilor, ele astfel au un aspect luxos și sunt rezistente în timp la purtat.

Tușeul este plăcut, iar confortul asigurat, deci astfel de lenjerii sunt o alegere bună pentru orice persoană. O altă proprietate a acestor lenjerii este capacitatea de absorbție a umidității și a transpirației. Fibra din bumbac absoarbe o cantitate mare de umiditate, insă dacă se umflă va fi ca o barieră între mediu și organismul uman. Deci este bine să fie un amestec de fibre din bumbac și fibre acrilice, acestea din urmă au voluminozitate mare ceea ce va facilita mai mult absobția transpirației și a umidității în general.

 

Comenteaza