Spune adio mâinilor uscate şi crăpate cu câteva tratamente făcute în casă

Spune adio mâinilor uscate şi crăpate cu câteva tratamente făcute în casă
Frigul şi vântul pot să-ţi usuce pielea mâinilor, lăsând-o aspră şi sensibilă la atingere.

Crema cu ulei de avocado si miere pentru catifelarea mainilor

Ingrediente: -1 lingurita ulei de avocado
-1 lingurita ulei de migdale
-1 lingurita miere lichida
-100 ml apa de trandafiri
-1 lingurita glicerina
-1 lingurita otet din vin alb

Aceasta crema este o crema bogata in substante hidratante ce permite tratarea si reintinerirea chiar si a celor mai uscate maini, lasandu-le catifelate si netede. Amesteca intr-un vas uleiurile si mierea si lasa-le sa se incalzeasca usor pe aragaz, la un foc foarte mic. Atentie insa! Nu lasa vasul nesupravegheat caci uleiurile pot lua foc. Separat, intr-un alt vas, incalzeste (ca de soare) ingredientele ramase. Intr-un recipient care se inchide perfect amesteca bine ingredientele prin agitare, apoi inlatura capacul si lasa compozitia sa se raceasca. Aplica seara pe maini si las-o sa patrunda bine in piele.

Prepară o mască cu un gălbenuş de ou, puţin suc de lămâie şi o lingură de ulei de măsline. Aplică totul pe mâini şi stai aşa timp de 15 minute, după care clăteşte cu apă călduţă. Această mască previne îmbătrânirea mâinilor şi catifelează pielea.

Lasă-ţi mâinile să se înmoaie, timp de câteva minute, într-un recipient în care ai turnat apă şi oţet de mere. Şterge-te apoi superficial. Oţetul de mere ajută la calmarea mâinilor crăpate şi uscate.

Comenteaza