Soluţii eficiente pentru a scăpa de respiraţia urât mirositoare

Soluţii eficiente pentru a scăpa de respiraţia urât mirositoare
Halena sau respiratia urit mirositoare este un fenomen neplacut atat pentru cel care sufera de acest inconvenient cat si pentru cei din jur.

Ceaiul verde şi negru

Ambele combat respiraţia urât mirositoare. Sunt două băuturi naturale bogate în polifenoli, antioxidanți puternici care luptă cu bacteriile din gura ta şi împiedică depunerea tartrului pe dinţi. Ceaiul verde este foarte eficient in eliminarea compuşilor volatili ai sulfului produşi de bacterii.


Guma de mestecat cu scorţişoară

Conţine aldehidă cinamică, uleiul esenţial care îi conferă aroma plăcută. Acest ulei împrospătează respiraţia, dar are şi rolul de a reduce cu 50% cantitatea de bacterii din gură.

Pătrunjelul este un „deodorant"pentru gură

O verdeaţă nutritivă şi vedetă în gastronomie, pătrunjelul, este şi un antidot împotriva respiraţiei urât mirositoare, deoarece conţine clorofilă-un renumit dezodorizant al respiraţiei. De aceea, nutriţioniştii, preocupaţi de acest aspect din viaţa de zi cu zi, ne recomandă să mestecăm frunze de pătrunjel sau să punem în storcătorul de legume 2-3 legături de pătrunjel şi câteva fire de creson. Din acest suc se ia câte o linguriţă după fiecare masă.

Mestecă nişte cuişoare după masă

O punguţă conţinând cuişoare, fenicul, anason este bine să stea în trusa personală, alături de pasta de dinţi şi de bomboanele mentolate, ne recomandă nutriţioniştii. După ce am mâncat ceva cu miros persistent şi înţepător ( mezeluri, ceapă, usturoi), trebuie să ronţăim câteva seminţe din punguţa cu condimente.

Gargara cu plante medicinale

Şi gargara cu infuzie din plante medicinale, precum gălbenele, salvie, echinacea, busuioc sau iarbă de smirnă este o metodă pentru a obţine o respiraţie plăcută. Putem să facem gargară şi cu o soluţie preparată din tinctură de propolis (10 picături la o cană de ceai), care are un dublu efect- de împrospătare a respiraţiei şi de revigorare.

 

Comenteaza