Tratamente naturale pentru imunitate scăzută

Tratamente naturale pentru imunitate scăzută
Imunitatea scazuta a organismului semnifica slaba rezistenta a acestuia in fata unui virus, bacterie, parazit sau alergie.

Propolisul, antibiotic natural

Prin conţinutul de minerale, vitamine, enzime şi de flavonoizi (cu rol de protecţie faţă de microbi), propolisul stimulează sistemul imunitar să elibereze substanţe care împiedică deteriorarea celulelor. De asemenea, propolisul luptă împotriva bacteriilor şi germenilor (streptococi, stafilococi) care ameninţă organismul şi creşte producţia de anticorpi. Propolisul este un antibiotic natural, recomandat adulţilor (nu şi copiilor, care pot face alergii), neavand efecte secundare.

Iată cum poţi face cura: ia o linguriţă de pulbere de propolis dimineaţa, pe stomacul gol, şi la pranz (o ţii sub limbă cateva minute, apoi bei apă). Urmează cura 20 de zile, fă o pauză de două săptămani, apoi o poţi relua.

Nu apela la acest remediu dacă: eşti alergic la produsele apicole. Ia puţină pulbere (5 g), înainte de culcare. Continuă testul şi dimineaţa, cu 20 de picături de tinctură, pe stomacul gol. Dacă nu se întamplă nimic, poţi face cura.

Echinacea te fereşte de răceli

Extractul de echinacea este unul dintre cele mai cunoscute remedii pentru întărirea imunităţii, luptand împotriva simptomelor de răceală sau de gripă. Această plantă stimulează organismul să producă mai multe globule albe (celule care apără organismul împotriva infecţiilor bacteriene) şi interferon, substanţă care împiedică dezvoltarea virusurilor. S-a demonstrat că echinacea întăreşte sistemul imunitar al pacienţilor cu cancer sau care au făcut chimioterapie.

Iată cum poţi face cura: pentru adulţi este indicată tinctura de echinacea, o linguriţă dimineaţa şi una seara, timp de trei săptămani. In caz de răceală ori de gripă se ia cate o linguriţă de tinctură de echinacea la fiecare 3 ore, apoi se reduce doza la 2 linguriţe de tinctură pe zi. Pentru copii (6-13 ani) sunt indicate capsulele, 400 mg/zi, timp de o lună, întrucat tinctura conţine alcool.

Cătina, bună pentru anemici

Fructele de cătină sunt foarte bogate în vitamine, fapt ce le recomandă pentru întărirea sistemului imunitar. Ele conţin vitamina C (400- 1500 mg la 100 g fructe), vitamina E (regenerează celulele şi are acţiune antioxidantă), acizi graşi omega-3 şi omega-6 (previn afecţiunile cardiovasculare) şi betacaroten (substanţă care stimulează formarea anticorpilor).

Iată cum poţi face cura: bea zilnic, timp de cateva săptămani, un pahar cu suc de cătină făcut din fructe proaspete. Mai pune două picături de ulei de cătină într-o linguriţă cu miere şi ia-o de trei ori pe zi, timp de zece zile pe lună. Pentru copiii anemici se face un amestec din proporţii egale de pulbere din fructe uscate de cătină, pulbere din fructe uscate de măceş şi din pulbere din frunze uscate de urzică. Cei mici trebuie să ia 2-3 linguriţe în fiecare zi, timp de 1-2 luni.

In general, cătina nu are contraindicaţii, dar e bine să consulţi medicul înainte, dacă vrei să faci o cură.

 

Comenteaza