Probleme cu varicele? Iată câteva remedii naturale

Probleme cu varicele? Iată câteva remedii naturale
Problema varicelor nu apare doar la persoanele trecute de prima tinerete, micile vene inestetice fiind vizibile si la femeile de 20-30 de ani.

Îmbunătățește-ți circulația!

De obicei, varicele își au originea în ficat, acel organ ce reglează circulația și susține o producție sănătoasă a sângelui. Astfel, orice tratament complet pentru varice trebuie să includă și o dietă sănătoasă, bogată în următoarele alimente:

Fructe și legume, inclusiv lămâi, grepfrut, anghinare sau rădăcină de cicoare
Fasole gătită cu chimen, fenicul sau alge marine kombu
Cereale integrale, în mod special orez, mei, quinoa sau hrișcă
Ouă, de preferat cele bio
Pește
Carne albă
Fructe sau nuci crude sau fripte, dar nu prăjite sau sărate
Semințe crude sau germinate
Ulei de susan, de măsline, de floarea soarelui, de in, de germen de grâu, etc.
Băuturi pe bază de plante preparate din ovăz, orez sau migdale
Condimente, cum ar fi piperul sau curcuma

Bea ceaiuri ce-ți îmbunătățesc circulația!

Trebuie să ne îngrijim corpul atât pe plan extern, cât și pe plan intern. Astfel, te sfătuim să bei în fiecare zi un ceai ce îți poate îmbunătăți circulația sanguină. Următoarele plante sunt excelente în acest sens:

Plante ce îmbunătățesc funcționarea ficatului: Boldo, păpădie sau ciulin (nu este recomandat pentru persoanele care au probleme hepatice grave).
Plante ce îmbunătățesc circulația la nivelul membrelor: rozmarinul sau buricul-apei indian (nu folosi rozmarin dacă suferi de hipertensiune arterială).
O plantă ce îmbunătățește microcirculația: ginkgo biloba.
O plantă ce reglează funcția intestinală: semințele de in.
Dacă vrei să îndulcești aceste ceaiuri, poți folosi zeamă obținută dintr-o jumătate de lămâie și puțină stevia sau miere.

Fă-ți masaj cu creme hidratante!

Pentru a-ți îmbunătăți circulația sanguină la nivelul picioarelor și a preveni varicele, te sfătuim să ți le masezi cel puțin o dată pe zi folosind loțiunea ta favorită (de preferință un produs natural, lipsit de ingrediente ce îți pot afecta sănătatea).

Poți opta pentru un gel sau o cremă hidratantă sau să-ți prepari propriul ulei de masaj, amestecând ulei de migdale cu câteva picături din oricare dintre următoarele uleiuri esențiale:

Ulei de rozmarin
Ulei de hamamelis
Ulei de buricul-apei indian
Ulei de castane
Masează-ți picioarele cu mișcări circulare, urcând încet spre abdomen. La final, încleștează-ți pumnii și bate ușor pe picioare.

 

Comenteaza