Scorțișoara, condimentul iernii, un adevărat medicament. Ce boli vindecă

Scorțișoara, condimentul iernii, un adevărat medicament. Ce boli vindecă
Scorțișoara, condimentul iernii, un adevărat medicament. Ce boli vindecă. Scortisoara măcinată, sub formă de baton sau ca ulei esenţial, ajută organismul.

Scorțișoara, condimentul iernii, un adevărat medicament. Ce boli vindecă.

Sistemul digestiv: stimulează producția salivei și a scucurilor gastrice. Se folosește în cazuri de aerofagie (de bea un lictru de apă cu o lingură ), probleme digestive (se consumă o lingurță înaintea meselor), aciditate (se presară peste mâncare), lipsa poftei de mâncare (se bea un litru de apă cu o lingură de scorțișoară), și grețuri (se presară un sfert de linguriță peste mâncare).

Sistemul respirator: Datorită proprietăților expectorante, antibacteriene și antiinflamatoare, se folosește pentru combaterea bronșitei, răcelilor și tusei (bea o cană de apă caldă cu două picături de esență de scorțișoară și o lingură de miere).

Sistemul circulator: În bolile de inimă, scorţişoara îşi dovedeşte încă o dată eficienţa. Se întinde miere pe o felie de pâine şi se presară scorţişoară (pudră). Înlocuieşte cu succes tradiţionalul mic dejun cu unt şi gem şi în plus îmbunătăţeşte circulaţia sangvină. Mai mult, întăreşte ritmul cardiac şi îl reglează. Dacă ai tot timpul mâinile și picioarele reci, bea câteva cești de infuzie cu o lingură de miere și un baton de scorțișoară, la litru de apă.

Sistemul reproducător: Ameliorează durerile menstruale este un bun afrodisiac, crește libidoul și ajută la tratarea disfuncțiilor erectile (bea o ceașcă de apă caldă cu o jumătate de lingură de scorțișoară).

Comenteaza