Ceaiuri care îţi fac iarna pielea frumoasă: muşeţel, gălbenele, urzică. Sfaturile specialiştilor

Ceaiuri care îţi fac iarna pielea frumoasă: muşeţel, gălbenele, urzică. Sfaturile specialiştilor
Piele uscata si senzatia neplacuta ca "ne strange"; vin ambele la pachet cu iarna, indiferent de tipul de piele pe care il avem.

Ceaiul de muşeţel. Câteodată ne întrebăm dacă există vreo afecţiune pe care să n-o poată trata sau ameliora această plantă medicinală. Încă de pe vremea străbunicilor era nelipsit din gospodărie şi pe bună dreptate. Se bea în caz de ulcer, gastrită, colici, balonare şi alte probleme digestive, iar extern vindecă eczeme, răni, afte, ten înroşit sau iritat. Toate acestea graţie proprietăţilor sale antiinflamatoare, emoliente, dezinfectante, cicatrizante. Extern, se foloseşte sub formă de comprese pentru ochii obosiţi, se clăteşte faţa, în cazul tenurilor iritate, deshidratate sau se poate combina în diverse măşti naturale. Aliona Ţinţu ne recomandă o mască pentru sezonul rece, care se prepară din două linguri de ceai de muşeţe, o lingură lapte praf şi una de miere. Amestecul se întinde pe faţă şi se lasă 15 minute să acţioneze, după care se va clăti tot cu infuzie de muşeţel.

Ceaiul de gălbenele. În cosmetică, se foloseşte pentru tenul uscat şi palid, activează circulaţia şi revigorează pielea. Florile de gălbenele conţin un ulei cu proprietăţi cicatrizante şi calmante. Se poate pulveriza pe pielea feţei sau folosi comprese pe locurile mai afectate.

Ceaiul de urzică. E bun pentru tenurile grase şi reface ţesuturile degradate. Seara, înainte de culcare, pune-ţi pe faţă câteva comprese pe tenul curat şi lasă-le 10-15 minute. Astfel, vei combate excesul de sebum. Planta conţine vitaminele A, C şi B2, care vitaminizează tenul. În acelaşi timp, infuzia se foloseşte la clătirea părului, având efect antimătreaţă.

Comenteaza