Cătină cu Miere, medicamentul iernii. Cum se prepară şi cum se consumă

Cătină cu Miere, medicamentul iernii. Cum se prepară şi cum se consumă
Catina cu miere de albine este un adevărat leac universal. Conține de 10 ori mai multă Vitamina C decât fructele citrice și de 2 ori mai multă decât faimoasele măceșe. Conține de asemenea și alte vitamine și elemente precum: A, B1, B2, B6, B9, E, F, K, O, beta caroten, celuloză, fosfor, potasiu, fier, calciu, magneziu.

Boabe de cătină cu miere la borcan

Boabele de cătină, se dau jos de pe crenguţe, se rup codiţele, apoi se spală şi se lasă la uscat, după care se pun într-un borcan de miere. Proporţia este de o parte de miere la trei de cătină. Secretul este ca borcanul cu acest amestec să fie închis etanş şi păstrat la rece, la temperatură constantă, fie în cămară sau beci, fie la frigider. Depozitate la temperatura camerei, există riscul ca amestecul din miere şi cătină să fermenteze şi să nu mai poată fi consumat. Află mai multe despre beneficiile acestui amestec: Cătina cu miere, prietena de nădejde a familiei tale

Sirop de cătină cu miere

Se înlătură pieliţa de pe fiecare fruct, se separă de seminţe, iar pulpa fructului se stoarce până se obţine un suc. Acesta se amestecă cu miere, în proporţie unu la unu. Siropul astfel obţinut se păstrează la rece. Se consumă câte o linguriţă înainte de micul dejun, pe stomacul gol sau în timpul zilei, fiind ideal pentru imunitate.

Macerat de cătină cu miere

Fructele de cătină se pasează cu furculița și se pun într-un borcan de 400 ml până la o treime din nivelul acestuia. Se completează cu miere, se amestecă, se acoperă cu capac și se pune la frigider. Se ia zilnic câte o linguriță din acest preparat, pe stomacul gol.

 

Comenteaza