Consumul de OVĂZ te menţine sănătos şi te ajută să slăbeşti

Consumul de OVĂZ te menţine sănătos şi te ajută să slăbeşti
Ovăzul este un aliment bogat în proteine, fibre și grăsimi nesaturate. În plus, este cereala cu cea mai mare concentrație de vitamine și minerale.

Reduce nivelul de colesterol - datorită prezenţei beta-glucanului, o categorie specială de fibre solubile.

Întăreşte sistemul imunitar - tot datorită fibrelor din ovăz pot fi prevenite infecţiile bacteriene şi virozele respiratorii.

Reduce apetitul - ovăzul deţine proprietăţi de control asupra hormonilor foamei, astfel că te vei simţi mult mai sătul după ce mănânci un bol de ovăz cu lapte, prevenind astfel acumularea kilogramelor.

Reglează nivelul tensiunii arteriale - prin acţiunea benefică a fibrelor asupra circulaţiei sangvine pot fi prevenite bolile cardiovasculare, "ucigaşul" numărul 1 la nivel mondial.

Ajută la controlul greutăţii corporale - fibrele din ovăz absorb cantităţi mari de apă astfel că te vei simţi mai sătul pe o perioadă mai mulgă de timp şi vei mânca mai puţin, aspect care se va răsfânge în mod pozitv şi asupra siluetei.

 

 

Comenteaza